Zwakke punten voor sollicitaties

Wat zijn uw sterke en zwakke punten is een van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Je zult waarschijnlijk geen hulp nodig met de ‘sterke punten’ gedeelte, maar met de zwakke punten, je moet een beetje diplomatiek, eerlijk op hetzelfde moment. Hij zal waarschijnlijk uw volgende werkgever en zal te weten komen over al uw sterke en zwakke punten naarmate de tijd verstrijkt, dus je kunt niet liegen. Maar als je puur eerlijk bij het beantwoorden van de vragen, is de kans groot dat u niet helemaal krijgen gebruikt. Een catch-22? Niet echt. Er zijn manieren waarop u kunt heel eerlijk met je gesprekspartner terwijl framing uw zwakheden voor sollicitatiegesprekken op een zodanige wijze dat ze niet laten zien bij slecht licht. Lees de volgende lijst van zwakke plekken, en een aantal tips om de drift te krijgen.

Ik hou van om dingen zo vroeg mogelijk gedaan en ik raak geïrriteerd als mijn collega’s zich richten op andere dingen dan het werk bij de hand
Dit is een van de meest voorkomende zwakke punten, maar serveert u goed. Het laat zien dat je niet het soort werknemer die zullen genieten van of ondersteunen kantoor politiek. Het toont ook aan dat u uw doelen te bereiken in de tijd.

Ik ben niet veel van een Socializer. Hoewel ik kan in harmonie werken in teams, maar ik zelden te maken goede vrienden op mijn werk
Dit laat zien dat je een soort van een eenling, maar je zou niet laten krijgen in de manier van uw werk. Hoewel werkgevers willen hun werknemers te binden, ze niet willen dat ze worden beste vrienden en het werk tijd opknoping uit en het maken van grappen afval.

Ik ben erg kieskeurig over de afwerking een taak goed voordat u begint met elke andere taak
Wat dit eigenlijk betekent is dat kan ik niet multi-tasking. Maar kijk naar de manier waarop het is vermomd te lijken alsof je jaagt op elke taak, vul het in en dan pas naar de volgende. Maar dit kan een negatief effect hebben als je werk is alles over multi-tasking!

Ik kan een beetje soms ongeorganiseerd, maar dat komt omdat ik een beetje te verdiept in mijn werk, maar ik ben nog steeds bezig met het
Nogmaals, de ‘zwakte’ highlights die je laten meeslepen door je werk. Je kunt dus echt concentreren op uw werk. En zelfs als de interviewer heeft een probleem met de ‘ongeorganiseerde’ deel, heb je gezegd dat je ermee bezig.

Soms heb ik misschien een beetje teveel bezig met mijn teamgenoten en zou omgaan met hun problemen alsof ze mijn eigen
Zeg het maar als het waar is, omdat het ernstig kan worden beschouwd tegen je. Hoewel je ziet eruit als een zeer goede teamspeler en een zorgzaam persoon, zou de onderneming niet eens veel met de medewerkers krijgt ook bij betrokken.

De sleutel, zoals je misschien al in mindering gebracht op de voorbeelden van zwakke plekken, is ter dekking van uw zwakheid op een zodanige wijze dat het lijkt alsof je zwakte zou voordelig kunnen zijn in sommige opzichten. Hier is een goede tip – nooit sprake van een zwakte die een directe invloed op uw functieprofiel heeft. Maar tegelijkertijd eerlijkheid is van het grootste belang, samen met de gebruikelijke eerste vereisten van een interview, zoals zelfvertrouwen, een goede en comfortabele kleding, goede communicatieve vaardigheden, kennis van het bedrijf geschiedenis, de successen, enz. Ik hoop dat de bovenstaande interview zwakte voorbeelden geven u een aantal ideeën over het vormen van uw eigen zwakheden uit te spreken in de voorkant van uw collega’s. All the best.

Hoe maak je een Criminoloog Word
Civil Service Vacatures
Meest stressvolle banen in Amerika
General Contractor Salaris
Gevaarlijke Jobs die goed betalen
High Income Vacatures
Oncoloog Salaris
Pilot Salaris
Receptioniste Salaris
Het analyseren van de mythen over lerarensalarissen
Biochemicus Salaris

Leave a Reply