Zookeeper Job Description

Kleine kinderen zijn gefascineerd door het idee om een ​​dierenverzorger, omdat ze denken dat een dierenverzorger is gelukkig om een ​​dagelijkse handdruk genieten met de brullende gorilla, of om een ​​koele groet genieten van de liefdevolle olifanten. Maar dierenverzorger functieomschrijving omvat eigenlijk zo veel moeilijke taken. De houder draagt ​​zorg voor de dieren, kijkt hij het gedrag van de dieren voorzichtig, en rapporteert aan de dierentuin manager over de behoeften van de dieren. Zookeepers spelen een belangrijke rol in de dierenbescherming.

Taken en verantwoordelijkheden van een Zookeeper

Zookeeper functieomschrijving omvat water, zwemmen, eten en de uitoefening van de dieren. Dus de persoon moet sterk en gezond. Hij moet reinigen, desinfecteren en repareren hun kooien en tanks.
Een dierenverzorger zorgt voor de dieren in de dierentuin. Dierentuinen algemeen grote dieren zoals olifanten, gorilla’s, nijlpaarden, giraffen, enge en gevaarlijke dieren, zoals neushoorns, tijgers, luipaarden, giftige slangen en reptielen, kleine dieren zoals kikkers, vissen, vogels, hazen, eenden, enz. Hij / zij moet zorgen voor alle soorten dieren.
Hij werkt als de bemiddelaar tussen de dierenwereld en het publiek. Hij geeft informatie over de dieren en hun gedrag aan de gemeenschappelijke bezoekers. Hij zou het bewustzijn over dierenbescherming te creëren in de hoofden van de bezoekers. Hij wordt verwacht om liefde en respect voor dieren te creëren in de hoofden van gewone mensen.
Een keeper is voortdurend in contact met de dieren. Alleen liefde voor dieren is niet genoeg om een ​​dierenverzorger, maar je moet bereid zijn om hard te werken en lange werktijden. Als de wachters een hechte banden met de dieren, dieren naar hen luisteren alleen. De dieren verwachten dat ze om te werken in het weekend en op feestdagen ook! Een dierenverzorger helpt vaak de onderzoekers door het verstrekken van belangrijke informatie over dieren.
Sommige dieren zijn om vroeg in de ochtend worden gevoerd terwijl sommige zijn te laat worden gevoerd in de avond, of zelfs ‘s nachts. Dus, kan de keeper moeten werken voor extra uren. Als dieren moeten eten elke dag, kunnen hun verzorger hebben zelden een vakantie.
Door het bestuderen van de omgevingsfactoren, dier habitats, enz. de dierenverzorger moet een gezond dieet te ontwerpen voor elk dier in de dierentuin. Hij heeft om maaltijden te bereiden voor verschillende dieren. Terwijl het voeden van de dieren, kan hij worden verplicht om regelmatig tillen van zware gewicht maaltijden (ongeveer 50 pond). Dus, je moet opgesteld voor een aantal harde moeizame werk en beginnen met de voorbereiding hiervan.
Een dierenverzorger kan werken in een dierentuin, een aquarium of in beschermde natuurgebieden. Hij kan worden gevraagd om zorg te dragen voor een bepaalde groep van dieren zoals zoogdieren, vogels, reptielen of of hij kan worden verwacht om te kijken na een bepaalde verzameling van dieren zoals primaten (verschillende soorten apen), of grote katten (tijgers, luipaarden ). Hij kan worden belast met de exotische rassen of zeldzame rassen. Hij heeft om te helpen bij het verplaatsen van de dieren ook.
Ondanks een goede verzorging, dieren in gevangenschap vaak ziek. De keeper kan begrijpen door het observeren van de veranderingen in hun gedrag dat het dier niet goed voelt. Hij zou de dierenarts te bellen en medicijnen voeren aan de dieren op tijd. Hij wordt verwacht dat de gezondheid van de dieren te controleren. De dood van een dier kan een hartverscheurende situatie voor hem zijn.
Taak van een dierenverzorger is een riskante baan. Ondanks liefde en genegenheid, wilde dieren zijn wild. Hun gedrag is heel onvoorspelbaar. Er zijn gevallen, wanneer dierenverzorgers zijn gewond of zelfs gedood door dierentuindieren. Tijdens de kweek en paring van de dieren, en na de geboorte van hun baby’s, de keepers moeten werken met uiterste voorzichtigheid. Een stabiele en alerte geest, samen met een fit lichaam (om snel te reageren) is essentieel voor het overleven van een fysieke bedreiging.

Zeer weinig dierenverzorger de banen beschikbaar zou zijn in de toekomst, als het aantal dierentuinen zou altijd beperkt. Veel dierentuinen accepteren vrijwilligers, dus kun je als vrijwilliger om uw kansen op het krijgen van de baan te verhogen. Zookeeper salaris is afhankelijk van de locatie, het aantal en de aard van de dieren die de persoon gaat te hanteren, zijn ervaring, etc.

Zookeeper functieomschrijving geeft aan dat de taak niet is zittend werk. Het gaat om veel vaardigheden en het vereist lichamelijke conditie ook. Bovendien moet de persoon een stabiele geest. Regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en meditatie helpen je een sterke en actieve lichaam, en rustig, maar alerte geest. De meeste Zookeepers zijn dierenartsen. Sommige zijn voedingsdeskundigen voor dieren, terwijl sommige zijn experts in het gedrag van dieren. Soms werken ze als dierlijke trainers. Als je interesse hebt in animal science, zoölogie, mariene biologie of de daarmee verband houdende onderwerpen, kunt u dergelijke onderwerpen voor het afstuderen. Ze kunnen nuttig blijken als je een dierenverzorger.

Hoe maak je een nieuwe carrière op 40 Kies
Best Jobs in Amerika 2012
Medische Jobs dat Betrek het werken met kinderen
Beste Carrière voor de komende tien jaar
High Betalen Stress Free Jobs
Webmaster Salaris
Verschillende Beroepen in de medische sector
Chirurg Salaris door Specialty
Best betaalde banen voor vrouwen
Computer Information Systems Werken
Atletische Trainer

Leave a Reply