Wat zijn de voordelen en nadelen van jobhoppen?

Voorbij zijn de dagen dat mensen gebruikt om te worden besteed aan een baan en genoten van het werken op dezelfde plaats een leven lang. In het huidige werk-scenario, is jobhoppen geworden zeer vaak voor. Maar wat heeft geleid tot deze tendens van frequente veranderingen in banen onder de medewerkers? Nou, in de meeste gevallen, is het verveling die oproept van de routine werk en gebrek aan voldoening in het werk dat de mensen van baan veranderen is. Zoek naar betere kansen op werk is ook een van de redenen voor frequente veranderingen in banen. In de olden dagen, liever mensen die werkzaam zijn op dezelfde plaats, en de stabiliteit was de factor die hoge prioriteit gehouden onder de medewerkers op dat moment, er was minder druk te maken over de groei of de geldelijke voordelen onder de mensen dan. Maar, is het veilig voor werknemers van baan te veranderen te vaak? Is het belemmert of bevordert de carrière van de persoon die van baan verandert vaak? Deze vragen moeten worden aangepakt.

Het doel van dit artikel is om u bewust te maken van de lange termijn-en nadelen van jobhoppen. Vooral de nadelen, kan omdat vaak het veranderen van de banen maken of breken de carrière van de persoon. Ja, jobhoppen inderdaad heeft voordelen, maar de nadelen schaduw op de voordelen. We hebben betrekking op zowel de negatieven en positieven van jobhoppen. In dit blog artikel hebben we hadden zowel betrekking op deze aspecten in detail.

Voordelen

Helpt je leren nieuwe vaardigheden
Of het nu gaat veranderen van baan in hetzelfde domein van het werk of hoppen naar een geheel ander domein, zal het zeker helpen te leren nieuw werk vaardigheden. Je hebt misschien tegenkomen veel mensen die de ervaring van het werken op veel verschillende werkgebieden. Net als zij hebben graad in het bijzonder gebied, maar hebben gewerkt in een menigte carrière zoals schrijven, software-ontwikkeling, of zelfs sport. Dit is een voordeel van jobhoppen als het verruimt uw vaardigheden en draagt ​​bij aan uw kennis van verschillende gebieden. Door het werken in verschillende functies een persoon zal zeker iets weten van veel dingen.

Dient goede verandering
Elke opdracht gaat gepaard met dezelfde routine, en met de tijd is het noodzakelijk voor een persoon om zich te vervelen van alledaagsheid van het werk. Het veranderen van de baan dus, serveert een goede vakantie en houden u enthousiast over het leven en werk. In het geval van job hoppers, verveling neemt de controle over hen zeer binnenkort en dus hebben ze de neiging om de banen van een meer frequente basis te veranderen. Als u van baan verandert, zul je nieuwe mensen te ontmoeten, zal dit dus toevoegen aan je contacten in diverse industrieën.

Betere kansen
De wil voor betere kansen op werk is de belangrijkste reden waarom mensen hop tussen de banen. Ontevredenheid met het werk in de persoon maakt hem te veranderen zijn baan vaker. Job hoppers zijn altijd op zoek naar betere kansen op werk, en verschuiven het moment dat ze een betere baan voor zichzelf.

Helpt Zoek gebied van belang
Veel mensen hebben deze tendens van het veranderen van baan, omdat ze de wens om hun ware niche of vakgebied te vinden. Door het werken op verschillende gebieden zou je worden blootgesteld aan diverse werkdomeinen en vervolgens zou je het veld dat het beste is voor u te vinden.

Nadelen

Beïnvloedt Vertrouwen en vertrouwen
Heel vaak werkgevers zijn op hun hoede van het inhuren van werknemers die een record van frequente job veranderingen in hun CV. Dit komt omdat een medewerker met veel werk opnemen portretteert iemand die niet te vertrouwen op de lange termijn. Er zijn een aantal organisaties die verwachten dat een bepaalde vorm van betrokkenheid van hun werknemers voor zover de duur van het werk betreft, en het record van frequente verandering van baan maakt de werkgever twee keer nadenken voor het huren van de persoon. Negatieve eigenschappen, zoals gebrek aan gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid, onvolwassenheid, gebrek aan mentale focus ook worden geassocieerd met een persoon die verandert zijn regelmatig van baan.

Geen baanzekerheid
Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat jobhoppen is synoniem met een gebrek aan werkzekerheid. Een persoon die van baan verandert vaker is minder kans op de lange termijn voordelen te krijgen van de baan. Dit komt omdat een persoon die verschuift zijn werk vaker schiet tekort op de ervaring factor, die veel telt in het maken van een lange termijn een succesvolle carrière. Bijvoorbeeld, als het uw doel om een ​​manager te worden, dan is deze positie vraagt ​​de wil om te nemen verantwoordelijkheden, de invoering van hard werken en eigenschappen of kwaliteiten van een leider. Frequente baan te veranderen is dus niet aan te raden als je wilt om te passen in deze positie.

Gebrek aan diepte in Knowledge
Een groot nadeel van het verschuiven van taken te vaak is dat de persoon in het algemeen ontbreekt in diepgaande kennis over zijn onderwerp van specialisatie. Natuurlijk als het is in elk aspect van het leven, moet u zijn gekomen over een aantal uitzonderlijke mensen die deze algemene overtuiging uitdagen, en wegkomen met. Een persoon met een geschiedenis van te veel werk veranderingen komt vaak over als iemand die niet over de stabiliteit, focus en toewijding, met uitzondering van gedegen kennis van zijn werkgebied. Een persoon krijgt gedegen kennis van een onderwerp pas nadat hij werkt op het voor een bepaalde duur van de tijd.

Dus, wat is de reden waarom je van baan wil veranderen zo snel voor? Kandidaten moeten in gedachten houden dat het tijd om te settelen en wennen aan een baan neemt. Als je eenmaal in een baan voor bepaalde tijd zal het douchen op u vele voordelen op het gebied van nieuwe contacten en doorgroeimogelijkheden. Je moet dus niet je baan te vaak; baan te veranderen wordt alleen aangeraden als u ontevreden bent over de baan, of hebben problemen met huidige baan, of hebben een betere baan kans. Ervaring is must als je wilt om vooruitgang te boeken in je carrière gekozen; zo belangrijk is de stabiliteit. Job hoppen is niet slecht, maar vanaf het punt van stabiliteit en ervaring moet je niet van baan veranderen op een maandelijkse of zelfs een jaarlijkse basis. Geven wel een gedachte aan de voor-en nadelen die we hadden besproken alvorens een beslissing.

Career Counselor Salaris
Top Jobs voor 2012
Spine Chirurg Salaris
Zwakke punten voor sollicitaties
Internist Salaris
Kunst Werken die goed betalen
Hoe te kleden voor een Nursing Interview
Best Jobs in de wereld
Medische Examinator Salaris
Daarom wil ik een Leraar te zijn
Interview Zwakke punten

Leave a Reply