Wat is volledige werkgelegenheid

Je zou waarschijnlijk denken dat een 100% arbeidsparticipatie is de ideale werksituatie voor elke economie. In werkelijkheid, volledige werkgelegenheid is niet letterlijk in de betekenis ervan. Dus, zou ik stel voor dat je eerst het concept volledig te begrijpen.

Volledige werkgelegenheid is een staat van tewerkstelling als iedereen of bijna iedereen die bereid is en in staat is te werken, tegen de geldende loon-tarief en werkomgeving, wordt gebruikt. Dat wil zeggen dat de gehele beroepsbevolking vrijwel volledig gebruikt. De werkloosheid in een dergelijke situatie ligt dicht bij nul.

Als iedereen was om een ​​baan te hebben en er was geen werkloosheid, zal iedereen zijn koopkracht. Dit maakt de vraag stijgen en zal er een tekort in de levering van goederen en diensten, wat leidt tot stijging van de prijzen. Uiteindelijk zullen bedrijven worden gedwongen te ontslaan sommige werknemers het veroorzaken van een landelijke stijging van de werkloosheid tot een evenwicht te brengen om een ​​dergelijke economische situatie. Er is derhalve een ideaal werkloosheidspercentage dat de economie in evenwicht houdt. De meeste economieën in de wereld gericht zijn op een frictiewerkloosheid tarief dat is ergens tussen de 2% tot 7%. De Verenigde Staten staan ​​de volgende werkloosheidscijfers voor de genoemde leeftijdsgroepen te zijn ideaal voor de economie te zijn in een staat van volledige of volledige werkgelegenheid.

Voor Amerikanen van 16 jaar of meer: ​​4%
Voor Amerikanen leeftijd van 20 jaar of meer: ​​3%

Ook in het geval van volledige werkgelegenheid, een cyclische werkloosheid van nul procent is ideaal. Dit geeft aan dat groei van de werkgelegenheid is evenredig met de groei van de economie. In een dergelijke situatie alle geschoolde en ongeschoolde arbeid, die kunnen worden gebruikt, banen. Er kunnen echter niet 100% in gebruik door de frictiewerkloosheid. Frictiewerkloosheid betekent dat de overgangsperiode waarin een persoon op zoek is naar een baan, dat wil zeggen, de tijd tussen het verlaten van de ene baan en zich aansluiten bij een andere. Maar, deze personen zijn nog steeds in de arbeidskrachten. Laten we nu eens een kijkje nemen op de twee belangrijkste werkgelegenheid handelingen doorgegeven in de VS wetgever.

Wet arbeid, 1946

Voorheen bekend als de Full Employment Act, werd de Employment Act van 1946 aangenomen na de Tweede Wereldoorlog toen de angst voor een depressie doemde groot over de Amerikaanse economie. De Amerikaanse federale overheid besloot om het heft in eigen handen om de inflatie en de werkloosheid heersen in de economie op dat moment te stabiliseren. Zo deze wet was een vrijwaringsmaatregel te stijging van de werkloosheid te voorkomen bij het vooruitzicht van 12 miljoen Amerikaanse soldaten naar huis terugkeren na de oorlog. Als de Verenigde Staten bereid zijn om te winnen tegen deze prospectieve economische neergang na het winnen van de oorlog werden de nieuw gevormde Keynesiaanse theorieën van de economie in dienst. Het verwerpen van de theorie van zelf-aanpassing van een kapitalistische economie, werd overheidsingrijpen gericht op het voorkomen van stijging van de prijzen en het scheppen van banen voor iedereen, door het verhogen van de koopkracht van de mensen, het stimuleren van de particuliere bestedingen en het maximaliseren van de productiecapaciteit. De Wet arbeid van 1946 uiteindelijk resulteerde in de vorming van de Raad van Economische waarschuwingen en het Joint Economic Committee aan de voorzitter bij te staan ​​in de nationale beleidsvorming. Het succes verdedigd de werkloosheid en voorkwam een ​​enorme duik in de economische groei.

Volledige werkgelegenheid en evenwichtige groei Act, 1978

Na 1970 werd de Verenigde Staten stelde met een andere economische dreiging van stijgende werkloosheid, samen met aanzienlijke prijsschommelingen en een vrij trage vooruitgang. Dit stimuleerde een wijziging van de wet van 1946 in een nieuwe wet, de volledige werkgelegenheid en evenwichtige groei Act van 1978, die was veel meer lijkt op de oorspronkelijke volledige werkgelegenheid Bill van 1945 voorgesteld door senator James Murray. Het wetsvoorstel werd verzet door de conservatieven, met inbegrip van het bedrijfsleven van de natie, voor het zijn liberaal in zijn benadering en werd achtereenvolgens veranderd in wat wij kennen als de Employment Act van 1946, het veranderen van de overheid motief van de volledige of volledige werkgelegenheid na te streven maximale werkgelegenheid . Deze wet wordt ook wel de Humphrey-Hawkins Volledige Wet arbeid en was een nogal een meer agressieve vorm van de vorige. Het propageert schaamteloos de natie om voor volledige of complete werkgelegenheid, handelsbalans en de begroting, prijsstabilisatie en verhoging streven van de productiecapaciteit, door te vertrouwen op particuliere ondernemingen. Het vereist ook de federale overheid om duidelijk nationale economische doelstellingen vermeldt in numerieke termen. Als de particuliere ondernemingen niet aan deze doelstellingen te voldoen, moet de overheid te creëren met een laag inkomen werkgelegenheid als een compenserende maatregel.

Een van de meest inefficiënte maatregelen vaak genomen door regeringen om de werkloosheid in toom te houden is om de rente hoog is. Echter, dit heeft de neiging over het algemeen te hebben een tegengesteld effect op de toch al slinkende inflatie. Omdat 100% arbeidsparticipatie is vrij onmogelijk te bereiken voor elke economie in de huidige toestand in de wereld, het concept van niet-versnellende inflatie werkloosheid (NAIRU) is meer haalbaar is om te volgen. Het zet het ideale niveau van de werkloosheid, die de snelheid waaronder de inflatie stijgt en de reële bruto binnenlands product is gelijk aan de potentiële productie. Dit kan worden bereikt door het stimuleren van de totale vraag. Vandaar dat elk geval van de inflatie onder het niveau van de werkloosheid is niet dodelijk voor de gezondheid van de economie.

Een natie overheid kan volledige werkgelegenheid te scheppen, door het verstrekken van de overheid banen aan mensen die er niet in geslaagd om de werkgelegenheid veilig te stellen in particuliere ondernemingen door middel van trainingsprogramma’s die een baangarantie te bieden. Ook zal dit sterk verminderen van de kosten van werkloosheid naar een economie.

Best betaalde banen Straight Out of College
Job Interview Jitters
Online Jobs voor 13-jarigen
Best Medical Vacatures voor de Toekomst
Research Assistant Salaris
Hoe maak je een scheidsrechter worden
Hoe kan ik een basisschool leraar te worden
Reumatoloog Salaris
Alternatieve carrières voor Artsen
Carrière Werken met kinderen met kanker
Hoe kan ik een baan krijgen zonder ervaring

Leave a Reply