Wat is een Endodontist

Een tandarts is een speciaal opgeleide arts die zich bezighoudt met problemen in verband met tanden en tandvlees. Een tandarts helpt verlichten kiespijn in het geval van tandbederf, maar de gedachte van het verwijderen van een tand tot ernstige angst in de hoofden van de patiënten. Toch hebben we allemaal nodig hebben op een bepaald punt in ons leven. Als uw boven-en onderkant tanden niet samen te werken, een orthodontist corrigeert de vorm en / of de posities van uw tanden met behulp van beugels. Wat is een endodontist? In het volgende gedeelte vindt u informatie over de aard van het werk van een endodontist.

Becoming een Endodontist

Endodontologie is de tak van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met de biologische structuur en het functioneren van het menselijk pulpa en periradiculaire weefsels. Het gaat bestuderen van de biologie van de normale dentale pulp. Een endodontist bestudeert de oorzaken (etiologie) van verschillende ziekten en letsels van de pulp en de daaruit voortvloeiende periradiculaire voorwaarden. Hij bestudeert hoe te diagnosticeren, te voorkomen en te behandelen deze voorwaarden. Een tandarts is dan ook een postdoctorale opleiding (2-3 jaar) in te vullen in de endodontie van een gerenommeerde en erkende instituut of universiteit. Bovendien is hij / zij verwacht dat de opleiding geaccrediteerd door de American Dental Association bij te wonen. Na het voltooien van deze succesvolle, wordt hij erkend als een endodontist. Na het krijgen van een licentie van de staat, kan hij aan de slag als endodontist.

Wat moet Endodontologen Doe

Zowel tandarts en endodontist verzorgen van uw gebit, maar een endodontist is meer bekend om wortelkanalen. Hij geeft meer gespecialiseerde diensten dan een tandarts. Patiënten die een complexe procedure worden meestal doorverwezen naar een endodontist door een tandarts.

De behandeling uitgevoerd door endodontist is gericht op behoud van het natuurlijke gebit. De endodontist wordt verondersteld een expert in niet alleen de wortelkanaalbehandeling, maar ook bij het herstel van tanden met perforaties, whitening (bleken) van verkleurde glazuur en dentine, het beheer van accidentele en pijnlijke tand verwondingen, chirurgische wortel procedures, ontwerpen en uitvoeren van re-plantage en tand transplantatie van andere plaatsen in de mond van de patiënt. De taak omvat ook revisies (heroverweging en wijziging) van bestaande wortelkanaalbehandelingen. Endodontologen ook de behandeling van medisch gecompromitteerde patiënten, die wordt beschouwd als een uitdagende baan.

De doelstellingen van de behandeling door een endodontist zijn dezelfde als die door een tandarts. Het verschil is dat endodontists verwerken meer complexe en moeilijke gevallen. Tijdens de training leren ze alles over orale pathologie en ze hebben voldoende kennis en ervaring met betrekking tot micro periapicale chirurgie om tanden op te slaan wanneer ze beginnen met oefenen. Ze repareren vorige arts wortelkanalen, uit te voeren micro-operaties om cysten te verwijderen. Ze herstellen tanden die niet kunnen worden gespaard met routine wortelkanaalbehandeling. Een tandarts doet ook wortelkanaalbehandeling maar over het algemeen, meer uitdagende gevallen worden doorgestuurd naar endodontists. Zij worden verondersteld de specialisten zijn op dit gebied. Ze onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van de zenuwen onder de tanden, het tandvlees en de tandweefsel. Uitvoeren van een kaakchirurgie een deel van hun routine. Ze moeten regelmatig naar cursussen, seminars en workshops, houden zich op de hoogte over de huidige trends, chirurgische ingrepen en iets nieuws in de industrie.

De vraag naar endodontists neemt elk jaar toe als het aantal patiënten die hun diensten neemt snel toe. Terwijl ze zelf hun praktijk, ze verdienen een mooie inkomen. Sommigen die werken in grote ziekenhuizen, verdienen een goed salaris. Lees meer over endodontist salaris. Door uitstekende arbeidsvoorwaarden, is de taak van een endodontist beschouwd als een zeer lonende baan.

Net als alle andere medische banen, deze baan vereist ook een medelevende geest, toewijding en grote inzet. Iemand die volgt het principe van ‘service boven zelf’, slaagt in zijn beroep.

Computer vacatures Demand
Goede Interview Tips
Programmer Analyst Job Description
Amerikaanse banengroei Rises
CIO Job Description
Verschillende gebieden van de geneeskunde
De Academische Tenure System
Midlife Career Change Ideeën
Beste Betalen Vacatures voor de Toekomst
Gemakkelijk Opdrachten die veel betalen
Hoogste betaalde banen met een Master’s Degree

Leave a Reply