Wat doet een netwerkbeheerder doen?

Computer naar computer interactie is mogelijk geworden door de hulp van computer netwerken. Omdat fysiek overdragen van gegevens van de ene computer naar meerdere andere computers die aanwezig zijn in een kantoor of in een plaats, gelegen honderden mijlen verwijderd van de bron computer is een vervelend, saai en de tijd nemen taak, wordt computernetwerken gedaan om de taak zeer gemakkelijk en eenvoudig.

Netwerkbeheerders, ook wel netwerk engineers gaan met het beheer van computer netwerken die zijn aangesloten bij elkaar om informatie te delen. Dus, als je werkt in een kantoor waar u gemakkelijk uw computer gegevens te delen met een collega zitten ver van je af, het is alleen mogelijk door computernetwerken, dat is een zeer interessante, diepgaande en uitdagende aspect van de computer wereld van vandaag. Honderden computers in een gebouw of op kantoor zijn met elkaar verbonden door de local area network (LAN).

Als u het bereik van het netwerk, van 5 km tot 50 km, dan is de computer netwerken heet Metropolitan Area Network (MAN). Evenzo, als je wilt om wereldwijd te sluiten op elke computer kan worden verbonden door het internet, dat heet de Global Area Network (GAN). De onderlinge verbindingen tussen computers kunnen worden bedraad of draadloos en kunnen verschillende instellingen, uitlijningen en configuraties! De omvang en de reikwijdte van de werking van verschillende soorten netwerken buiten het bestek van dit artikel.

Taken en verantwoordelijkheden

De belangrijkste taak van het netwerk van beheerders is het handhaven en verschillende onderdelen te controleren in het computernetwerk. Een netwerkbeheerder niet alleen configureert, onderhoudt en werkt in de richting van het installeren van computernetwerken, hij is ook verantwoordelijk voor het waarborgen van de soepele en efficiënte werking van de alle computers in het netwerk. Daarnaast zijn fundamentele taken omvatten:
Werken op netwerk ontwerpen om de efficiëntie van het netwerk verbeteren.
Installeren en onderhouden verschillende hardware, zoals routers, servers en diverse computers in het netwerk.
Controleer het systeem de prestaties en verhelp eventuele problemen die het systeem te laten werken op een lagere snelheid dan normaal.
Zorg ervoor dat de beveiliging van het computernetwerk blijft op zijn hoogtepunt en er geen externe infiltranten zoals hackers of virussen kan stoppen in de werking van het netwerk veroorzaken.
Beheer van de netwerkhardware op een zodanige wijze, zodat de gegevens een back-up wordt altijd gedaan, automatisch.
In het geval van mensen die niet op de hoogte van het gebruik van hardware in het netwerk, wordt het netwerk admin verwacht om mensen te helpen, om mensen te leren de basisprincipes van het gebruik van de betrokken hardware.
Problemen met problemen in verband met de dagelijkse werking van hardware in het netwerk.
Houdt zich op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van netwerken en computer-industrie.
Zorgen voor het beheer van personal computers in het netwerk, hun installatie, upgradation en sorteren eventuele problemen in hun functioneren.
Meld alle eisen in de upgradation van het netwerk systemen om de betrokken autoriteiten.
Bewaken van de computer server gebied en zorg dat het goed werkt, zonder problemen.

Je moet begrijpen dat de werkende taken van een netwerk engineer kan variëren afhankelijk van het type en de plaats van netwerk-systeem werkt hij met. Bijvoorbeeld, kan een netwerkbeheerder het werken in een openbare school niet zo veel taken als die van een netwerk engineer werkt met het Amerikaanse leger of marine! Evenzo kan computernetwerken salarissen variëren, afhankelijk van rollen, taken en verantwoordelijkheden. De mate van kennis op dit gebied is grenzeloos en het is een voortdurend proces, waarin je blijft het ontdekken van nieuwe dingen over computer-technologie met elke dag die voorbijgaat. In termen van werk, heeft een netwerk beheerder beroep uitgegroeid tot een zeer goede carrière optie voor computer liefhebbers als de reikwijdte en de omvang is gebonden te bereiken op een nieuw niveau in deze tijd van high security uitdagingen op het internet.

Oogheelkundige Technicus Salaris
Hoe maak je een Reumatoloog Word
Personality Test Voor Carrière
Daarom wil ik een Leraar te zijn
Hoe maak je een nieuwe carrière op 40 Kies
Job Interview Jitters
Hoe te kleden voor een Nursing Interview
Kaakchirurg Salaris
Web Developer Salaris
Computer vacatures Demand
Vice President Job Description

Leave a Reply