Vice President Job Description

De kandidaat die staan ​​voor de functie van vice-president van een land wordt soms gezien als een louter politiek instrument om de oppositie te houden binnen een politieke partij op de baai. Echter, dit is niet altijd het geval, zoals de vice-president heeft een aantal taken en bevoegdheden. Meestal is de keuze van een kandidaat voor de functie van vice-president is zodanig dat het de tekortkoming van de president in evenwicht. In sommige landen, zoals Amerika, is de persoon die door de presidentskandidaat, terwijl in andere landen, de vice-president wordt gekozen door de leden van de nationale wetgevende vergadering. Hoewel de officiële taken van de vice-president zijn vrij beperkt, het officieuze taken zijn zodanig dat hij bezig gehouden en biedt een helpende hand aan de president. In de volgende paragrafen zou geven u een idee van de vice-president functieomschrijving, naast zijn functies.

Job Description van een Vice President

De grondwet van elk land nadere uitwerking van de bevoegdheden en taken geschonken aan de vice-president. Meestal zijn er twee belangrijke taken die een vice-president voert – als eerste in lijn van opvolging en de voorzitter van de Eerste Kamer van de nationale wetgevende vergadering die in het geval van de Verenigde Staten van Amerika is de Senaat.

Eerst in de lijn van opvolging betekent in het geval dat de zittende president niet in staat is om zijn of haar taken uit te voeren, de vice-president neemt als president. Bovendien, in het geval van overlijden of ontslag van de voorzitter, wordt de vice-president verklaarde als voorzitter. Als zodanig is hij of zij de eerste persoon die recht heeft op de verantwoordelijkheden van het presidentschap op zich te nemen van de afwezigheid van de president. Dus toen Richard Nixon aftrad als president van de Verenigde Staten, Gerald Ford nam als voorzitter.

De tweede belangrijke taak van de vice-president van een land wordt voorzit als voorzitter van de vergaderingen van de Eerste Kamer van de nationale wetgevende vergadering. Zoals aangegeven in de grondwetten van de meeste landen (die hebben de positie van vice-president), heeft de vice-president niet deel aan het debat dat zich afspeelt in de montage. De persoon heeft slechts de macht om een ​​stem uit te brengen alleen in geval van een gelijkspel. De vice-president is ook verantwoordelijk voor het uitlezen van de resultaten die de Electoral College geeft, waardoor het aankondigen van de winnaar in een presidentiële verkiezing.

Andere dan de hierboven genoemde grondwettelijke plichten van de andere functies van de vice-president is afhankelijk van de aard van de rol die de president wil geven aan de vice-president. In een presidentiële vorm van bestuur waar de bevoegdheden van de president is de hoogste, kan de vice-president worden toegestaan ​​om een ​​voorstander van een bepaald beleid van de overheid, zoals buitenlands beleid of zaken in verband met de gezondheidszorg te handelen. Hij of zij kan werken in de achtergrond en het advies van de president op het beleid. De vice-president wordt ook gegeven de verantwoordelijkheid van het bijwonen van officiële functies waar de president denkt niet dat de presidentiële aanwezigheid noodzakelijk is. Alles hangt af van de politieke kracht van de persoon die het kantoor van de vice-president. Aan de andere kant, in een parlementaire vorm van bestuur, waar de president de macht op haar beurt beperkt, de vice-president fungeert alleen als voorzitter van de Eerste Kamer.

Vice President Salaris

Het salaris van de vice-president van een land is iets lager aan die van de president. In de Verenigde Staten van Amerika, het salaris van de vice-president is gelijk aan de Chief Justice van het land en de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die is US 227.300 dollar per maand volgens de cijfers van 2009. Echter, in andere landen als India het salaris van de vice-president is meer dan dat van de opperrechter van het land als hij komt op de tweede in de lijn volgens het protocol onder overheidsfunctionarissen. Bovendien zijn er extra voordelen die de vice-president krijgt dan het salaris.

Zo heeft de functieomschrijving van een vice-president getoond u precies wat de vice-president doet. Maar dan, als je wilt om de vice-president van uw land en ziet er op het als een grote carrière kansen, moet je een politieke carrière te beginnen al heel vroeg of je nodig hebt om een ​​niche te creëren in een bepaald ingediend, zodat de partij of persoon in het kantoor herkent uw bijdrage en erkent het.

Recessie Proof Jobs
Banen van de toekomst die niet bestaan ​​vandaag
Actuaris startsalaris
High School Teacher Salaris
Beste Steden voor Young Professionals
Online Studiebegeleiding Jobs
Goed betaalde banen in Verenigde Staten
Detective Eisen
Ornitholoog Salaris
Best Medical Carrière
Systems Analyst Job Description

Leave a Reply