Verschil tussen een hogeschool en universiteit

Het verschil tussen hogescholen en universiteiten is niet een zuiver semantisch is. Een college en een universiteit worden verondersteld anders te zijn in principe. Echter, in sommige landen zijn ze hetzelfde betekenen, terwijl ze in andere niet kunnen. Benoemen van dingen heeft geen absolute regels in alle menselijke aangelegenheden van inspanning. Personen bekend met het Engels dat woorden dubbelzinnige betekenissen hebben en kunnen verschillende betekenissen hebben afhankelijk van de context waarin ze worden gebruikt. Ook wanneer kijken naar het verschil, men zie context van de plaats, waar zij zich bevinden.

Semantische Verschil

Het woord college komt van ‘collegium’ het Latijnse woord, impliceert een groep mensen bij elkaar door de keuze leven, voor een gemeenschappelijk doel. Daarom worden de leden van een aantal colleges zogenaamde ‘fellows’. Vandaag het woord college wordt bijna uitsluitend gebruikt om een ​​onderwijsinstelling, die diverse universitair niveau cursussen aanbiedt aan te duiden. Echter, de term op grotere schaal worden gebruikt, om een ​​groep mensen aan te duiden als een ‘kiescollege’ of een ‘college van kardinalen’.

Als onderwijsinstellingen, in termen van stadia van het leren, de hogescholen zijn tussenstappen tussen scholen en universiteiten. Er zijn community colleges in de VS die meestal bieden diploma, certificaat niveau cursussen en 4 jaar graden. Men moet weten hoe je een college te kiezen, naar de loopbaan belangen. In sommige landen kan de termen door elkaar worden gebruikt.

Het woord ‘universiteit’ heeft zijn oorsprong in het Latijn als ‘universitas magistrorum et scholarium’, dat wil zeggen een groep leraren en wetenschappers samen te leven in de uitoefening van kennis of een plaats van leren. De term ‘universiteit’ wordt tegenwoordig gebruikt om geavanceerde instellingen voor hoger onderwijs aan te duiden, het aanbieden van leer-en onderzoeksmogelijkheden. Meestal, zoals in de VS, universiteiten groeien uit samenvoeging van de kleine hogescholen (het aanbieden van gespecialiseerde onderwijs). Universiteiten bieden meestal een breder spectrum van cursussen, in vergelijking met hogescholen, variërend over kunst, wetenschap en handel. Universiteiten bieden 4 jaar graduate opleidingen en graduate school opleidingen die leiden tot een doctoraat. Het leven in een universiteit is veeleisender dan college leven. Het verschil zit vooral in het aantal academische vakken en het niveau van specialisatie worden aangeboden in elke instelling. Dat is wat scheidt hogescholen van universiteiten in de meeste landen van de wereld. Dit kan echter niet het geval in alle landen. In sommige gevallen hogeschool en universiteit betekenen hetzelfde.

In de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten, de termen hogeschool en universiteit zijn synoniem. Er zijn een aantal hogescholen hier die ondanks wordt genoemd hogescholen bieden cursussen in een breed scala aan onderwerpen en bevoegd zijn om diploma’s, opleidingen, evenals doctoraat graden te bieden. Het doel van hbo-opleiding is om een ​​student voor te bereiden op een carrière in de echte wereld buiten. Universiteiten in overvloed in de VS als het beschikt over enkele van de beste in de wereld zoals (om een ​​paar te noemen) Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cornell, Stanford en Harvard universiteit.

In Canada

In Canada, het verschil is heel duidelijk. Hogescholen bieden op korte beroepsopleiding die specifieke soorten transacties te onderwijzen. Zij bieden associate graden in kunsten advertentie wetenschappen. De colleges in Canada hebben meestal kleinere groepsgrootte en de professoren zijn meer gericht op het aanleren van dan onderzoek. Dus in het kort, de Canadese hogescholen zijn soort, tussenstappen tussen hogescholen en universiteiten. Universiteiten bieden hier mogelijkheden voor onderzoek leidt tot een doctoraat.

In het Verenigd Koninkrijk en Commonwealth-landen

In het Verenigd Koninkrijk en de meeste van de landen die zijn opgenomen in de gemenebest landen, het verschil tussen hogeschool en universiteiten, is zeer goed gedefinieerd. Colleges zijn dochteronderneming, gespecialiseerde instellingen van het leren in het kader van een universiteit. Een college valt onder de aansluiting van universiteit. De cursussen worden gegeven in de hogescholen, maar de mate wordt verleend door de universiteit. University is de moedermaatschappij en hogescholen zich te houden aan de regels. Naast de colleges onder zijn aansluiting, kan een universiteit in het Verenigd Koninkrijk hebben een eigen apart vak afdelingen, gewijd aan het onderzoek.

In termen van niveau van nauwkeurigheid, cursussen in universiteiten meer onderzoek gericht en de faculteit moet er onderzoek financiering van de diverse projecten. Kortom, indien colleges zijn rivieren, universiteiten zijn oceanen van kennis. Wijsheid kan echter alleen worden vergaard door ervaring in het leven.

Top Betalen Majors in College
Meest stressvolle banen in Amerika
Lijst van Carrière in de biochemie
EKG Technicus Salaris
Hoe maak je een Reumatoloog Word
Vacatures in de luchtvaart sector
Telefoon Interview Questions
Federal Employees Retirement System
Cover Letters for Teaching posities
Criminoloog Career Information
Career Personality Test

Leave a Reply