Top 10 universiteiten in de wereld

Het kiezen van een goede universiteit voor het hoger onderwijs kan oplossen van de meeste van de problemen met betrekking tot carrièreplanning. Universiteiten gerangschikt aan de top het algemeen de voorkeur voor het hoger onderwijs. Rankings worden toegekend aan de universiteiten op basis van kwaliteit van het onderwijs aangeboden. De gehanteerde criteria voor het definiëren van ‘kwaliteit’ kan sterk variëren; daarom is de lijst van top universiteiten in de wereld varieert ook. Meerdere lijsten waardoor universiteiten zijn gecategoriseerd kan worden gevonden in de paragrafen hieronder. Een aparte lijst voor cursussen zoals engineering, geneeskunde en MBA ook wordt gepresenteerd in het artikel. De efficiënte methoden van het meegeven van kwaliteit van het onderwijs aan studenten worden geformuleerd op de beste universiteiten, dat is waarom ze zijn geplaatst op de top of in de elite club.

Lijst van de Top 10 universiteiten in de wereld

Hier is een lijst van enkele van de best beoordeelde universiteiten in de wereld. Rankings aangeboden aan de universiteiten kunnen veranderen met verschillende bronnen. De verschillende bronnen maken gebruik van een groot aantal parameters om de kwaliteit van een universiteit beoordelen.

Massachusetts Institute of Technology (MIT): Gelegen in Cambridge, Massachusetts, wordt het MIT beschouwd als een van de beste universiteit voor het hoger onderwijs. De 68 ha. campus van MIT herbergt een universiteit en 5 scholen die in totaal hebben 32 afdelingen. Voor de 2010-11 Fall termijn, 4.299 studenten en 6.267 afgestudeerden werden toegelaten voor verschillende cursussen in het MIT. De universiteit heeft 75 Nobelprijswinnaars tot datum, eenendertig ‘MacArthur Fellows’ en 47 ontvangers van ‘National Medal of Science’ behoren ook tot de MIT. De universiteit werd opgericht in 1861 en de studenten werden voor het eerst opgenomen in het jaar 1865. Voldoen aan de eisen en uitdagingen van de industrialisatie in Amerika was de drijvende kracht achter oprichting van deze universiteit.

Stanford: Dit particuliere universiteit werd opgericht in 1891, de Stanford University of Leland Stanford Junior University is vernoemd naar zoon Leland Stanford, Leland Stanford Jr die van tyfus overleed op jonge leeftijd van 15 jaar. De universiteit inschrijft ongeveer 8.300 afgestudeerden en 6.800 studenten per jaar. Studenten van de Stanford zijn geplaatst in gerenommeerde organisaties zoals Google, Sun Microsystems, Cisco Systems en Hewlett-Packard een paar te noemen. De verschillende scholen die deze universiteit vormen zijn ‘Stanford School of Medicine’, ‘Stanford Law School’, ‘Stanford School of Engineering’ en ‘Stanford Graduate School of Business’. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zijn de alumni van de Stanford University.

Harvard: Opgericht in 1636, Harvard University is een van de leden van de Ivy League. Elk jaar, 7181 studenten toelating voor graduate programma’s en 14.044 andere voor postdoctorale programma’s in deze universiteit. Harvard heeft de grootste academische bibliotheek in de hele Verenigde Staten. Het is het oudste instituut in de VS voor hogere studies en voltooit 375 jaar in 2011. Financiële schenking Harvard is hoger dan die van enige andere universiteit in de wereld. Zijn september 2011 cijfers voor financiële dotatie bedroeg USD 32 miljard. Deze universiteit is vernoemd naar John Harvard, de eerste weldoener.

University of California, Berkeley: De Universiteit van Californië biedt een totaal van 300 graduate en undergraduate programma’s. Gelegen op een uitgestrekt gebied van 2.692 hectare, de universiteit zich inschrijft 25.530 en 10.313 studenten per jaar voor doctorale en postdoctorale programma’s respectievelijk. Zoals aangegeven in de Academic Ranking of World Universities, wordt deze instelling geplaatst in 3de positie. De Universiteit van Californië, Berkeley heeft geproduceerd 65 Nobelprijswinnaars en vele prominente leiders die werd geplaatst in bedrijven als Google, Apple Inc, Adobe Systems, Intel en Sun Microsystems een paar te noemen. Hoge onderzoeksactiviteit is een van de specialiteiten van de Universiteit van Californië. Het bedrag besteed aan onderzoeksactiviteiten in het jaar 2009 was meer dan $ 650 miljoen.

Universiteit van Cambridge: De Universiteit van Cambridge werd opgericht in het jaar 1209. Een vereniging gevormd door een groep geleerden later uitgroeide tot wat de Universiteit van Cambridge. Het aantal studenten in deze universiteit is jaarlijks 18.396. Cambridge is de op een na oudste universiteit in de landen met een Engels-sprekende bevolking. Deze universiteit heeft 61 Nobelprijswinnaars, groter dan die van elke andere universiteit in de wereld. Voor het jaar 2011, van de universiteit dotatie bedraagt ​​$ 6,8 miljard.

Universiteit van Oxford: De exacte jaar van oprichting van de universiteit is niet bekend. Het is echter gezegd dat het dateren tot 1096. Oxford is de oudste universiteit van Engels-sprekende landen. Het totaal aantal studenten die voor diverse cursussen inschrijven voor deze instelling jaarlijks is meer dan 21.000. Er is grote concurrentie tussen de Oxford en Cambridge voor de bovenste plek in de top universiteiten lijst Verenigd Koninkrijk. De Universiteit van de dotatie van Oxford voor het jaar 2011 staat op $ 3,3 miljard.

Universidad Nacional Autónoma de Moxico: gevestigd in Mexico City, de ‘Universidad Nacional Autónoma de Mexico’ of ‘Nationale Autonome Universiteit van Mexico is de grootste universiteit in Amerika in termen van studentenpopulatie. Voor het academisch jaar 2008-09, hebben 305.969 studenten genomen toelating voor diverse cursussen in de universiteit. Justo Sierra opgericht deze universiteit op 22 september, 1910. De campus van de Universidad Nacional Autónoma de Moxico wordt verklaard als een van de World Heritage Sites door de UNESCO.

Cornell University: The Cornell University bevindt zich in Ithaca, New York en werd opgericht door Ezra Cornell in 1865. Elk jaar 20.633 studenten toelating voor verschillende cursussen in de Cornell universiteit. Een verscheidenheid van cursussen variërend van de landbouw, zijn de vrije kunsten, engineering tot hoteladministratie aangeboden door de universiteit. Er zijn 7 afgestudeerde divisies en hetzelfde aantal undergraduate hogescholen in deze universiteit.

Shanghai Jiao Tong University: Een van de oudste universiteiten in China, Shanghai Jiao Tong is lid van C9 League. De C9 League wordt gevormd van top universiteiten in China. Shanghai Jiao Tong University is een openbare universiteit opgericht in 1896, gevolgd door afgifte van een bevelschrift door Guangxu Keizer. De universiteit biedt veel verschillende cursussen, variërend van geneeskunde, techniek, landbouw, wet geesteswetenschappen.

Yale University: The Yale is 3e oudste van alle universiteiten die het hoger onderwijs in de VS. Gelegen in New Haven, Connecticut, is de universiteit ligt in een uitgestrekte 339 ha. campus. Veel prominente persoonlijkheden waaronder de 5 presidenten van de VS hebben gestudeerd in de Yale. Deze universiteit werd opgericht in het jaar 1701.

… voor Geneeskunde
Als men vraagt ​​zich af over welke universiteiten in de top 10 rang voor de geneeskunde, moet de volgende lijst blijken te zijn van grote hulp:
Harvard University
Johns Hopkins University
Washington University (St. Louis)
Duke University
University of Pennsylvania
University of California (San Francisco)
Columbia University
Stanford University
Universiteit van Michigan
Yale University

… voor Engineering
De lijst hieronder bevat de namen van enkele van de beste universiteiten in de wereld voor het bestuderen van engineering:
University of California
Massachusetts Institute of Technology
Stanford University
Imperial College (Londen, VK)
California Institute of Technology
Tokyo University
Cambridge University
National University of Singapore
Peking University
Hong Kong University of Science and Technology

… voor MBA
De volgende lijst moet blijken nuttig te zijn bij het vinden van de beste universiteiten die het management onderwijs:
University of Chicago
Harvard University
Northwestern University (Evanston, Illinois, USA)
University of Pennsylvania
Universiteit van Michigan
Stanford University
Columbia University
Duke University
Massachusetts Institute of Technology
University of California, Berkeley

De top 10 universiteiten in de wereld voor MS (engineering) en andere cursussen zijn hierboven vermeld. De verschillende rankings is bekend dat ze een andere aanpak te nemen bij de indeling van deze universiteiten. Toch kan een goed idee van hun kwaliteit worden verkregen door middel van informatie die in het artikel.

Instellen Doelstellingen van de Carrière
Telefoon Interview Etiquette
Voorstel Schrijver Job Description
Easy Way een baan te vinden
Algemene Chirurg Salaris
Pilot Salaris
Paleontoloog Salaris
Jobs die goed betalen
Online Jobs voor tieners
Ziekenhuis Schoonmaak Vacatures
Teacher Assistant Job Description

Leave a Reply