Systems Analyst Job Description

Met een enorme stijging van de activiteiten in de IT-sector, is de relevantie van een systeemanalist (SA) enorm gestegen. Volgens de cijfers van 2006, waren er meer dan 500.000 systemen analisten in de VS. De meeste van hen werkten voor IT en consulting bedrijven. Maar liefst 30.000 van hen waren zelfstandige. Systeem analisten zijn frequent van baan willen veranderen, het verplaatsen van plaats tot plaats en het werken aan verschillende opdrachten. Ze hebben ook gewerkt in federale departementen, financiële instellingen, universiteiten en zelfs ziekenhuizen. Systeemanalisten bezit zijn van een zeer belangrijke positie in de hiërarchie van een bedrijf. Ze zijn een onmisbare schakel tussen de onderneming en haar klanten. Als we bespreken hun aard van het werk in detail, alleen dan krijgen we een veel duidelijker beeld. Dus, hier gaan we.

Vacature profiel

Een systeemanalist op IT-gebied, ontwerpt oplossingen voor de verbetering van de productiviteit en de efficiëntie van het bedrijf. De ontwerpen van het werk kan zowel voor een aantal externe klant of voor een interne klant, die een andere afdeling in het bedrijf te zijn.

Een systeemanalist doet onderzoek naar elke gemelde probleem, plannen en stelt een oplossing, advocaten software en systemen (voor een IT-bedrijf) en coördineert de problemen op te lossen en zorgt ervoor dat het bedrijf normen en eisen wordt voldaan. Een analist is bekend met meerdere benaderingen om een ​​probleem op te lossen en zal de meest geschikte een van hen kiezen. Ze zijn ook heel vertrouwd met een scala aan programmeertalen, besturingssystemen en hardware platforms zoals ze vaak aanvraag van een cliënt te vertalen naar technische specificaties. Op deze manier, systemen analisten zijn een soort van link tussen IT-professionals en leveranciers.

Taken en verantwoordelijkheden

Interactie uitgebreid met externe of interne klanten.
Kritisch inzicht in klanten operaties en systemen.
Het vertalen van wensen van de klant in de zeer technische specificaties in het kort.
Het bepalen van de mogelijke oplossingen en het testen van hen voor zowel technische als zakelijke compatibiliteit.
Het ontwikkelen van de uitvoerbaarheid van projecten rapporten.
Overtuigend en presenteren van voorstellen aan de klant.
In IT-banen, de analist werkt met de software-ontwikkelaars en andere eindgebruikers te garanderen technische compatibiliteit en tevredenheid van de gebruiker.
Het plannen van een testschema voor het invullen van de werking van het systeem.
Toezicht op een goede implementatie van een nieuw systeem. Dit is een essentieel onderdeel van de verantwoordelijkheden van een senior SA.
Het houden van zijn kennis up-to-date met de technische sector ontwikkelingen in de branche.

Toekomstperspectieven

Velen verwachten het aantal systemen analisten groeien veel sneller dan gemiddeld in de komende tien jaar. In deze jaren hebben we kunnen zien een verandering in het systeem analist functieomschrijving, maar die met de juiste opleiding en ervaring hebben goede toekomstperspectieven. Relevante universitaire graden in zowel de zakelijke als de computer cursussen moeten een plus terwijl het proberen om banen als analisten vinden. Nieuwe jobs zal blijven bijsnijden als meer ondernemingen maken efficiënt gebruik van computers en willen hun veiligheid te garanderen. Laatste Internet en draadloze technologieën zullen naar verwachting banen te creëren.

Loonschaal

Voor een stagiair afgestudeerde het gemiddelde salaris in de IT-en telecommunicatie-industrie zal rond de 25.000 dollar per jaar. In 2006, de meer ervaren van deze verdiende tussen de $ 55.000 en 90.000 dollar, met de minste betaalde degenen verdiende minder dan $ 45.000. Aan de andere kant een aantal van betaalde de beste verdiende meer dan $ 100.000 per jaar.

De IT-industrie is weer booming en er zijn voldoende aantal carrièremogelijkheden, vooral in de operationele en management niveau en data-analist bovenaan de lijst. In een dergelijk scenario, moet een overzicht van werk van een systeemanalist we duidelijk zijn in je hoofd.

Changing Lanes: Managing Haard en Loopbaan
Application Developer Job Description
Hoe maak je een carrière Pick
Carrière als Stage Manager
General Contractor Salaris
Hoe te kleden voor een Nursing Interview
Top Jobs in de vraag naar de toekomst
Aandacht te besteden aan uw toespraak kan maken of breken een sollicitatiegesprek
Dermatoloog Salaris
Meest stressvolle banen in Amerika
Entry-level goedbetaalde banen

Leave a Reply