Stadia van Career Development

Loopbaanontwikkeling is een proces dat zich gedurende de levensduur en in de veronderstelling dat biologische, psychologische, sociologische en culturele factoren drager keuze, carrière veranderingen, en carrière terugtrekking van invloed zijn over de stadia van ontwikkeling. Al deze zijn gebaseerd op de ontwikkeling theorieën.

De ontwikkelingsdoelen carrière theorie keuzes levensduur is van de drie fasen in het leven van een individu. Deze zijn:

De fantasie staat gaat rollenspel en verbeelding.
De voorlopige stadium werd toegepast stemt iemands groeiend besef van interesses en vaardigheden.
De realistische toestand behelst de identificatie van een carrière keuze.

Verder wordt de theorie worden vier factoren die een individu’s carrière beslissingen vorm te geven. De factoren die van invloed zijn op uw ontwikkeling te hebben zijn als volgt:
Individuele waarden.
Emotionele factoren.
Hoeveelheid en de soort van het onderwijs.
Effect van de werkelijkheid door middel van druk op het milieu.

Life-Span Theorie

Levensduur theorie die is ontwikkelings-en humanistisch van aard is zeer invloedrijk in het veld.

Levensduur: Ontwikkeling is het leven lang en duikt overal in vijf grote levensfasen. Ze zijn baby, kind, student, volwassene, ouderdom en dood. Elke fase heeft een unieke set van taken en is verantwoordelijk voor de veranderingen en beslissingen die mensen van het werk, de toetreding tot pensionering.

Life-ruimte: Mensen hebben vaardigheden en talenten ontwikkeld door middel van ander leven rollen, waardoor ze in staat om een ​​verscheidenheid van taken en tal van beroepen.

Zelf-concept: Understanding iemands interesses en vaardigheden is een sleutel tot beroepskeuze en tevredenheid als mensen carrière tevredenheid te zoeken door middel van werk rollen waarin zij kunnen uiten en te implementeren en ontwikkelen van hun zelfbeeld.

Career Counseling

Aangezien het proces zich ontvouwt, zo ook doet de klant counselor relatie. De volgende vijf fasen beschrijven een algemene benadering van de loopbaanbegeleiding relatie:
Omgaan met verandering.
Het ontwikkelen van carrière focus.
Het verkennen van carrière mogelijkheden.
Voorbereiden voor het scheppen van onderzoek.
Het verkrijgen van de werkgelegenheid.

Zoals elke begeleiding proces dat stadia van ontwikkeling stelt, die beschreven voor de loopbaanbegeleiding proces moet ook uitzicht als recursieve. In elk stadium van de loopbaan begeleiding, zijn er drie aandachtsgebieden: exploratie, taak en ontwikkeling die relevant zijn voor het podium.

Omgaan met verandering: Tijdens deze eerste fase, de counselor bouwt de begeleiding relatie door middel van onvoorwaardelijke positieve aandacht, luisteren naar uitgedrukt behoeften van de klant, het verkennen van de persoonlijke emotionele kwesties in verband met het proces, en het blootleggen van mogelijke weerstanden om carrière exploratie.

Het ontwikkelen van Career Focus: Als sommige van de uitkomsten van de eerste fase worden gerealiseerd, de counselor begint de cliënt te helpen ontwikkelen carrière focus. De counselor begeleidt de klant bij het selecteren en het invullen van evaluaties en activiteiten die de cliënt om keuzes te lokaliseren voor carrière exploratie te helpen.

Het verkennen van Career Opties: In de derde fase, de counselor neemt de toegevoegde rol van opvoeder en helpt de cliënt een realistisch inzicht in de taken die betrokken zijn in de carrière van exploratie. Dit geldt ook voor persoonlijke instructie en leiding klanten naar andere bronnen zoals boeken, websites, of het zoeken naar werk groepen en clubs.

Voorbereiden voor Job Search

Terwijl het helpen van de cliënt voor te bereiden op een baan zoeken, de loopbaanadviseur gaat verder in op de rol die in de derde fase, maar wordt het belangrijk weer voor de raadgever van de opdrachtgever te ondersteunen bij het interpreteren carrière exploratie ervaringen, het verkrijgen van meer inzicht in zijn of haar carrière identiteit, en fine-tuning carrière doelen. De counselor blijft ook praktische hulp te bieden aan de klant zoeken naar een baan vaardigheden te ontwikkelen. Als goed, de counselor begint focus te verleggen om de noodzakelijke ontwikkeling van vaardigheden die de cliënt bij de voorbereiding van en het verkrijgen van werkgelegenheid zal helpen.

Het verkrijgen van de werkgelegenheid

Als de klant begint te interviewen voor specifieke functies, de counselor verder in de rol van ondersteuner, opvoeder, en praktische helper, zoals bepaald door de specifieke cliënt ervaringen en obstakels.

Computer Operator Job Description
Dressing voor een interview
Hoe maak je een Detective Word
Wat Job is geschikt voor Quiz Me
Creative Career Choices
Pilot Salaris
Legitieme Online Jobs
Voorstel Schrijver Job Description
Interessante jobs die goed betalen
Investment Banker Salaris
Top betaalde banen en Carrière

Leave a Reply