Oudste universiteit in de wereld

Om een ​​lijst van de oudste universiteiten over de hele wereld bedenken, moeten we begrijpen wat het is. Er zijn leercentra voor studenten gedurende vele eeuwen, sinds kennis begonnen met het verspreiden, maar niet alle oude leercentra kunnen worden aangemerkt als universiteiten. Om ingedeeld als een, moet een onderwijsinstelling zijn de oudste instelling in de regio. Bovendien dient te worden te genieten van een min of meer ononderbroken functionaliteit sinds de tijd het is gemaakt.

Er zijn vele oude leer-en onderwijsinstellingen die niet in aanmerking komen als universiteiten vandaag, dus daarom zijn zij geen deel uit van deze lijst. Ook als een onderwijsinstelling is gestart als een vele eeuwen geleden, is de kans groter te worden geclassificeerd als het nu is.

Top 10 oudste universiteiten in de wereld

Alle universiteiten die hier genoemd zijn honderden jaren oud, en zijn bekende en prestigieuze leercentra. Studenten uit de hele wereld komen regelmatig aan hen om hun hoger onderwijs te volgen. Hier is een lijst voor je.

University of Al-Karaouine
Ook bekend als de universiteit van Al-Qarawiyyin, werd deze opgericht in 859 na Christus door een vrouw genaamd Fatima Al-Fihri. Gelegen in Fes, Marokko is dit het oudste Madrassa in de wereld, en wordt vereerd door de islamitische wereld in het bijzonder. Het Guinness Book of World Records is opgenomen dat als de oudste continu-operationele mate-de toekenning universiteit.

Al-Azhar Universiteit
Gevestigd in Caïro, Egypte Dit is de tweede oudste graad-verlenende universiteit. Het wordt ook beschouwd als een van de grootste onderwijsinstellingen in de islamitische wereld, en werd gesticht rond 972 na Chr. Het leert een unieke mix van moderne wetenschap en Koran wetenschappen en de leer van de Profeet Mohammed.

Nizamiyya
Dit is niet onafhankelijk van elkaar staan, het is gewoon een serie van universiteiten die gestart zijn door Khwaja Nizam al-Mulk, in Iran in de 11e eeuw na Christus. Deze verduisterde alle andere educatieve centra. Het kroonjuweel in deze serie is de Al-Nizammiya van Bagdad, opgericht in 1065 AD in Dhu’l Qa’da. Andere plaatsen van de werking zijn Amul, Mosul, Basra, Herat, Damascus en Nishapur. Door zijn erfgoed en geschiedenis, kan niet worden genegeerd.

Universiteit van Bologna
Als eerste zijn dat in de christelijke wereld, deze heeft een rijke geschiedenis sinds de oprichting in 1088 AD. De term ‘universiteit’ werd als gevolg van deze prestigieuze instelling bedacht, en het was het belangrijkste centrum voor hoger onderwijs, naar rechts tot de vroege 20e eeuw. Gelegen in Bologna, Italië, zelfs vandaag de dag is het een veel vereerd en enorm populair centrum voor het nastreven van hogere studies.

Universiteit van Parijs
Deze werd gesticht rond 1096 na Christus, en was een van de belangrijkste voor hoger onderwijs in de wereld, voor het gebied van kunst, geneeskunde, theologie en recht. Helaas, het af te sluiten in 1970, en vandaag de dag werkt het als 13 verschillende universiteiten, door de naam van de Universiteit van Parijs I-XIII. Ligt rond de Notre Dame kathedraal in Parijs, Frankrijk, is deze ook wel bekend als de Sorbonne, of het Collège de Sorbonne.

Universiteit van Oxford
Opgericht in het begin van de 11e eeuw, is deze instelling die zijn gevestigd in de stad van Oxford, Engeland. Het wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om het hoger onderwijs te krijgen vandaag, en het bevat ongeveer 38 verschillende hogescholen vandaag, gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Het moest wijten aan het feit dat koning Henry II Engels studenten verbannen uit het bijwonen van de Universiteit van Parijs worden gecreëerd. Zijn wereldwijde reputatie en erfgoed maken het een waardige kandidaat voor deze lijst.

Universiteit van Montpelier
Hoewel de officiële stichtingsdatum is 1150 AD, de leringen in deze instelling begon weg voor dat. Gelegen in Montpelier, Frankrijk, het richt zich vooral op de leer van de wetenschap en technologie van vandaag. Geneeskunde en recht zijn ook zeer gewild cursussen hier, en het was in feite opgericht door een docent van de Universiteit van Bologna. Het werd ‘re-opgericht’ in het jaar 1969.

University of Cambridge
Deze werd gevormd door een aantal geleerden in 1209 na Christus, die de Universiteit van Oxford links over een geschil. Bestaande uit meer dan 31 hogescholen, heeft dit een langdurige rivaliteit met de Universiteit van Oxford, en is in feite de tweede oudste in de Engels sprekende wereld. Gelegen in de stad van Cambridge, Engeland, wordt het gerangschikt in de top 5 universiteiten van de wereld van vandaag, en haar alumni bestaat uit maar liefst 87 verschillende Nobelprijswinnaars.

Universiteit van Salamanca
Dit is de oudste van Spanje, en is gelegen in het centrum van Salamanca, een stad ten westen van Madrid. Het werd opgericht in 1218 na Christus, en vandaag is de eerste instelling in de wereld voor het bestuderen van geesteswetenschappen en talen. Christopher Columbus, famously overleg met de geleerden, toen hij op zoek was naar een route naar Indië. De kloof tussen de mensen van Leon en Castilië in Spanje geleid tot de stijging, omdat de Leonese koning Alfonso IX is gemaakt, zodat de mensen van Leon niet hoefde te gaan naar Castilië tot het hoger onderwijs na te streven.

Universiteit van Padua
Een groep van geleerden zich losmaakte van de Universiteit van Bologna, op zoek naar meer academische vrijheid, en vestigde deze in 1222 AD. De velden van plantkunde, geschiedenis en theater zijn de meest bekende en voortgezet cursussen hier, en dit heeft zijn grootheid in de opgeleide wereld. Het is dan ook, de op een na oudste universiteit in Italië, en is gelegen in de stad van Padua, Italië.

Dus deze waren enkele prestigieuze universiteiten, en al deze zijn overspoeld door een veel historie en traditie.

Universitair docent Salaris
Job Interview Voorbereiding Tips
Aptitude Tests
College Grants
Becoming een mariene bioloog
Beslissen over een College
Tips over hoe je een College Grant Get
CIO Salaris
Makkelijk te Jobs Get
Changing Lanes: Managing Haard en Loopbaan
Career Counselor Job Description

Leave a Reply