Nieuw verzoek om een ​​baan

U opstaan ​​in de ochtend en leren dat het bedrijf dat u altijd al willen werken voor is op zoek naar potentiële aanvragers. Je stuurt ze je cv, krijgt uitgenodigd voor een gesprek, maar wat je niet snap is de baan. Dus, wat nu? Wil je wegstrepen van het bedrijf uit de lijst denken dat je nooit zal maken of zal je opnieuw te beginnen na een paar maanden de tijd en opnieuw toe te passen? Nou, zullen de meeste marktonderzoekers adviseren u om te blijven proberen, als met liefde en taken die u moet nooit opgeven! Maar nieuw verzoek om een ​​baan niet betekent dat op een mooie dag je lopen naar de human resource manager te zeggen: Oh je me nog, ik ben de kerel u geïnterviewd laatste keer. In plaats daarvan moet volgehouden inspanning en een zorgvuldige planning om jezelf geschikt genoeg voor de baan.

Tips voor het opnieuw toepassen voor een baan

Het merendeel van de aanvragers die niet zijn geselecteerd door een organisatie voelen zich neerslachtig en nooit maken er een punt om de reden waarom ze niet maken het weten. Als je niet de klus, maar zeer zeker betekent dat er iemand anders die beter was dan jij, met uitzondering van de situaties waarin het bedrijf ingehuurd intern. Dus, zonder kennis van de reden voor de weigering, kan opnieuw aanbrengen moeilijk zijn. Als je eenmaal weet de reden, moet je om te beginnen met werken aan de zwakte en het te veranderen in een kans. De werkplek, vandaag, is zeer concurrerend en is het noodzakelijk dat je blijft op het leren van nieuwe vaardigheden en jezelf bijgewerkt.

Het tweede ding dat je hoeft te doen is om inzicht te krijgen in het beleid van de onderneming over rehiring. Wat is de termijn waarna zij als personen die opnieuw aanbrengen? Is er een bepaalde criterium dat u moet voldoen. U zeker niet willen zijn in een positie waar je hard voor hebt gezwoegd voor zes maanden alleen te weten dat je nodig hebt om nog een half jaar wachten voordat je kunt toepassen. In contact komen met de organisatie zal je ook helpen je kent over vacatures die geschikt zijn voor uw vaardigheden-set en ervaring, en vooral het zal overbrengen aan de organisatie die u hen zeer op prijs en willen graag werken met hen. Een woord van voorzichtigheid echter niet portretteren jezelf als te wanhopig als het kan wrijf ze op de verkeerde manier en de impact uw prospects.

Als je iemand kent die in dienst is bij de organisatie of werkzaam was op een gegeven moment, moet je met hem praten om wat inzicht te krijgen in de werkstijl van het bedrijf. U kunt een aantal inzichten over wat nu precies verwacht de organisatie van een aanvrager. U kunt up-vaardigheid uzelf of dienovereenkomstig jezelf te passen in de regeling van de dingen schimmel. Je moet ook een beetje terugblik te doen over de manier waarop u gepresenteerd jezelf als je geïnterviewd laatste keer. Hebt u verkoopt jezelf goed genoeg? Was je zeker genoeg, terwijl het beantwoorden van de vragen? Als je het gevoel dat je zou hebben gedaan beter, opnieuw aanbrengen is de tweede kans voor u en je moet zorgen dat je het goed doen in het interview.

Terwijl opnieuw toepassen, moet u voorkomen dat zelfgenoegzaamheid ten koste van alles als het kan serieus af te schrikken uw prospects. Je moet bewerken om je cv en maken het aantrekkelijker te maken voor uw zou zijn werkgevers. Je moet al de etiquette die naar verwachting van iemand solliciteert naar een baan volgen. Je moet de passie om de kans te grijpen en in plaats van bewijzen een punt aan anderen, moet je streven naar een punt te bewijzen aan jezelf dat je goed genoeg bent om te werken met de organisatie.

Op het einde, zouden we willen zeggen dat je nooit moet uit de weg nieuw verzoek om een ​​baan zo lang als je het gevoel dat je het potentieel en het kaliber om te werken in die organisatie hebben. In plaats van het gevoel ontmoedigd en verhuren van uw emoties beter van u, beginnen vroeg, samen krijg je act en werken op alle gebieden die je het gevoel zou van doorslaggevend belang blijken om uw carrière. Wij wensen u, All the best!, In uw streven.

Interview Zwakke punten
Lijst van Carrière in de biochemie
Programmer Analyst Job Description
Verschillende banen in de Marines
Best betaalde beroepen
Gemeenschappelijke Interview Vragen voor docenten
Job Interview Jitters
Tekenen van een goed interview
Zwakke punten voor sollicitaties
Presentatie Ideeën voor Interviews
Statisticus Salaris

Leave a Reply