Loopbaanontwikkelingsplan

Een musicus moet zijn muziek, een kunstenaar moet schilderen, een dichter moet schrijven als hij is om uiteindelijk in vrede met zichzelf. ~ Abraham Maslow

Je ware roeping heeft om beantwoord te worden in vrede met je geweten. Veel discussie of lot zijn geschreven in de hemel of gemaakt hier op aarde. Echter, een zelf gemotiveerd persoon leert een leven te leiden door honen zijn aangeboren vaardigheden. Dromen over een droombaan is niet van plan om je een. Schetsen uw eigen loopbaanontwikkeling plan is de enige manier om ervoor te zorgen volg je je aangeboren belangen om ze om te zetten in een mooie carrière. Een carrière krijgt vorm wanneer toewijding aan het slijpen vaardigheden worden ondersteund door niet aflatende focus.

Factoren om te overwegen

Doel:
Een doel is een keuze die je maakt. Het is een beslissing die is eens en voor altijd genomen. Vraag jezelf over wat is het dat je wilt bereiken in het leven. Het kan alles zijn van de hoeveelheid geld die je wilt verdienen, het soort werk dat je wilt doen, een positie die u wilt heraut of een taak die u wilt bereiken zijn. Preciseer op wat je uiteindelijke doel is het schrijven van uw eigen plan.

Mission Statement
Een mission statement is een korte verklaring dat de essentie van je doel vangt. Er staat wat het doel voor staat en legt uit raison d’être voor het schrijven van het in de eerste plaats. Een beknopte mission statement over je doelen wordt het citaat dat je ervan weerhoudt af te wijken van de ingeslagen weg.

Beschikbare middelen
Middelen zijn de middelen om de doelen te bereiken. Je opleiding, tijd, ervaringen, sociale vaardigheden, fysieke mogelijkheden, fondsen, en uw steun systeem worden genoemd als middelen als het gaat om etsen van een succesvolle carrière. Maak een lijst van wat je hebt, hoeveel van staat tot uw beschikking, hoe kan veel worden uitgesteld in geval van onbeschikbaarheid, enzovoort. Dit geeft je een realistisch beeld van wat de beschikbare middelen zijn die gaan om u te helpen uw doelstellingen zijn vastgesteld.

Vereiste middelen
Tijdens het maken van de bovengenoemde lijst, moet u zijn gekomen over items die niet beschikbaar zijn voor u. Bijvoorbeeld, je nodig hebt om meer te bestuderen, krijgen extra begeleiding, beheer van een paar meer geld, enzovoort. Maak een soortgelijke lijst en ontdek wat zijn de alternatieven voor te krijgen van deze. Onderzoek en kijk uit naar manieren om aan deze eisen te krijgen. Het invullen van deze hiaten is de eerste stap op weg naar het bereiken van je doel.

Doel Voltooiing Tijdlijn
Tijd is een luxe, en niemand kan veroorloven. Dus, als je wilt krijgen in een bepaalde hogeschool of een deel van een bepaald gebied zijn dan moet je nu beginnen. Lijst een opeenvolging van gebeurtenissen die moeten gebeuren voordat de ingestelde tijd frame. Op deze manier weet u de exacte hoeveelheid tijd die je hebt en het werk dat moet worden afgewerkt voordat dat. Een geplande inspanning is altijd beter dan een niet-geplande een als het helpt u uw acties te beoordelen bij elke moment.

Het overwinnen van obstakels
Als u aan boord voor de reis om naar uw doelen, dan kom je obstakels op je weg. Echter, het omgaan met deze doelen op een onverschrokken manier is de enige manier om vooruitgang te boeken met je op te lossen. Terwijl u de tijdlijn, een lijst van de obstakels die u waarschijnlijk te maken. Bijvoorbeeld, een gebrek aan steun van familie, geen onderwijs lening, tijd crunch of overbelasting verantwoordelijkheden van bejaarde ouders, kinderen, broers en zussen zijn enkele van de obstakels die kunnen interfereren met uw uiteindelijke doelstellingen. Ontdek hoe u met deze belemmeringen gaan zonder verlies van focus.

Omdat meer dan kritisch of overmoedig kan leiden tot ernstige problemen terwijl het proberen om een ​​carrière van de grond af te maken. Elke val moeten worden genomen als een uitdaging en elke vervulde stap moet worden aanvaard als een job well done. Een goed gemaakt carrière ontwikkelingsplan zal u helpen bij iedere stop om verder te gaan in de richting van uw gestelde doelen. Ze zeggen het niet in de planning van plan is om te mislukken. Toch zal een gedetailleerd plan u te voorzien van oplossingen om de obstakels te overwinnen.

Nieuwe Werken voor leraren
Beste Undergraduate Technische Scholen
Internet van huis zonder Investment
Top 10 best betalende Jobs
Beste Betalen Vacatures voor de Toekomst
Webmaster Salaris
Telefoon Interview Questions
Vacatures in Investment Banking
Carrière Doelen en Doelstellingen Voorbeelden
Werkloze vorderingen dalen, maar nummers kunnen worden Scheve
Career Test for Kids

Leave a Reply