Job wervingsproces

Of u nu solliciteert naar een baan voor de eerste keer of het invoeren van de baan scène na een lange periode, zal de kennis van de medewerker selectie-en wervingsproces helpen om uw bezorgdheid over het interview te verminderen en voel je je veel meer op hun gemak met jezelf te maken. Zoeken naar een baan, in deze tijd van recessie, is niet gemakkelijk en als een kandidaat heeft geen kennis van wat te verwachten van de potentiële werkgevers, kan zijn tol te eisen op hem. Dus, om te helpen deze toetreders op de arbeidsmarkt, hieronder is de volledige taak wervingsproces.

Reclame voor de Job
Het proces begint met de werkgever reclame voor de vacatures in een of alle kranten, vakbladen, internet, op de eigen website van de vennootschap, met alle uitbestede professionele inhuur agentschappen en op jobbeurzen. De advertentie heel duidelijk melding gemaakt van de kwalificaties die de kandidaten moeten beschikken om in aanmerking te komen voor de baan. De advertentie zal vermelden de laatste dag van de indiening van het aanvraagformulier, CV en begeleidende brief. De advertentie bevat ook de contactgegevens van de organisatie.

Herziening van de toepassingen
Nadat de kandidaten hebben hun sollicitaties en cv’s, zal de beheerder beoordeelt deze te beoordelen en welke kandidaten in aanmerking komen voldoen en over de vereiste vaardigheden en talent om het werk goed te doen vaststellen. De shortlist kandidaten worden daarna opgeroepen voor het interview.

Interview
Het interview kan verschillen van organisatie tot organisatie. Meestal is de eerste die een kandidaat interviewen is de HR (Human Resources) manager. Als u na het interviewen van de kandidaat, de HR-manager van mening dat de kandidaat heeft kaliber, wordt hij voor een tweede gesprek met de manager onder wie hij gaat werken in de organisatie. Het derde interview is met het hoofd van de afdeling waar de kandidaat heeft aangevraagd. En tot slot, is de kandidaat geïnterviewd door de CEO. Indien echter de organisatie klein, kunnen er slechts een interview.

Tijdens het interview wordt de kandidaat gevraagd over zijn eerdere werk ervaring, zijn toekomstige doelen, zijn sterke punten, zijn zwakte, enz. Dit wordt gedaan door de werkgever, om een ​​inzicht van de vaardigheden van de kandidaat te hebben, capaciteit evenals zijn totale persoonlijkheid . Een kandidaat moet altijd voorbereid voor het interview. Hij moet dragen goed gestreken, formele kleding. Een van de meest nuttige sollicitatiegesprek tips, is dat hij moet antwoord geven op al deze vragen die hem door de interviewer beleefd, met geduld en een glimlach op zijn gezicht. Tijdens het interview wordt de kandidaat een kans krijgen om alles wat hij wil weten over de organisatie zo goed vragen.

Achtergrondcontroles
De laatste stap is het natrekken van referenties van de kandidaat. Employee achtergrond controles worden vooral gedaan om erachter te komen het advies van de vorige werkgevers over persoonlijke en professionele van de kandidaat gedrag. Enkele andere controles die kunnen worden gedaan zijn – door hem gepleegde strafbare records, drug screenings, credit card cheques evenals medische tests. Deze dagen zijn krediet controles steeds heel een norm in vrijwel alle branches, dus voor een kandidaat, het onderhouden van een goede krediet opnemen is zeer essentieel.

Na het hele proces is voltooid, de werkgevers in contact te komen met de geselecteerde kandidaten, elk moment tussen een dag tot een maand van het interviewen. De werkgevers langer duren, als de organisatie is groot en er zijn veel vacatures. In een dergelijk geval zal het volledige interview proces, background checks, etc. kost tijd. Indien de werkgever niet heeft gekregen in contact met een kandidaat gedurende twee weken na het interview, moet de kandidaat altijd roepen om te volgen. Zodra de kandidaat wordt aangenomen, zijn werknemer training begint. Echter, voorafgaand aan dat een kandidaat moet ervoor zorgen dat hij zijn geboorteakte en groene kaart bij zich heeft als de meeste werkgevers vragen om deze op de eerste dag van de baan.

Art Teacher Salaris
Wat kunt u verwachten in een tweede gesprek
Werken die goed betalen
Medische Jobs dat Betrek het werken met kinderen
Hoog betaalde banen dat moet werken met kinderen
Respiratory Therapist Job Description
Interview Follow-up Letter Sample
Met behulp van Job Search Engines
Interview Tips en technieken
Best Jobs Zonder een College Degree
Top universiteiten ter wereld

Leave a Reply