Hoe te kleden voor een sollicitatiegesprek

Heeft uw jurk eigenlijk een verschil maken in een interview? Nou, dient te worden opgemerkt dat een kandidaat niet een baan te krijgen, omdat hij / zij goed gekleed, maar veel tijd een kandidaat kan zijn / haar kansen op succes verpesten door zich te verkleden ongeschikt. De belangrijkste dingen die een kandidaat nodig heeft om te onthouden is om te kijken netjes, slim en ingetogen. Het gesprek kleding moet comfortabel, maar professionele. Je jurk moet in overeenstemming zijn met uw positie en de bedrijfscultuur. Geef aandacht aan details, je nagels, schoenen, accessoires, alles moet perfect zijn om de beste indruk te wekken. Het is altijd raadzaam om voorzichtig en professioneel kleden, zelfs als het bedrijf de jurk beleid van casual is. Het is verstandig op een deel van een kandidaat om te doen een achtergrond onderzoek op het bedrijf en de dress code voorafgaand aan het interview. In het geval dat je gaat door een uitzendbureau, kunt u hen vragen over de dress code.

Een sollicitatiegesprek dress code voor mannen en vrouwen zijn verschillend. Maar een interview etiquette die geldt voor beide is aan te kleden verstandig en professioneel. Dit is een van de belangrijkste interview etiquette. Het adagium, Eerste indruk is de laatste indruk, is zeer juist in termen van interview. Met dit in het achterhoofd laat ons weten over de dress code voor mannen en vrouwen.

Interview Dress for Men

Hier is een blik op het interview dress code voor mannen.

Conservatieve pak, bij voorkeur donkergrijs, marine blauw of zwart.
Met lange mouwen wit overhemd (of u kunt coördineren op basis van de kleur van je pak).
Stropdas (vermijd jazzy patronen, het kan een zijden stropdas met een conservatieve patroon zijn).
Donkere sokken (zwart heeft de voorkeur, of u kunt matchen met de kleur van je broek).
Professionele leren schoenen, schoon en gepolijst (bij voorkeur moet u kant-ups te dragen voor een interview).
Minimale of geen sieraden helemaal.
Een nette kapsel (kort kapsel is het beste tijdens interviews). Als je lang haar hebt, kun je je haar binden aan de achterkant, zodat het niet valt over je gezicht.
Minimale parfum / aftershave.
Zuiver en gebruiksklaar vingernagels.
Portfolio of aktetas.

Een ander belangrijk interview jurk etiquette voor mannen is om gladgeschoren. Mensen die baard, zorg ervoor dat het keurig in orde. Zorg er ook voor dat uw pak en overhemd is goed ingedrukt.

Interview Dress for Women

Voor vrouwen, hieronder zijn de tips voor het appreteren voor een interview.

Conservatieve pak (rok / broek). Kleur kan donkergrijs, marine blauw of zwart. Als u een rok, ervoor zorgen dat de lengte ten minste de onderkant van de knie. Langere lengte rokken ook kijken professioneel. De rok moet niet te strak, dat je nauwelijks kunt zitten.
Blouse (wit, crème of lichtblauw). Vermijd lage decolletes of te veel franje in de blouse.
Leren schoenen. Draag geen te felle kleuren. Kies een kleur die je outfit past, en zorg om schoenen die zijn comfortabel om te lopen met te kiezen. Vermijd zeer hoge hakken en open-teen schoenen en stiletto’s, closed-toe pompen de voorkeur.
Kousen zijn een must als je dragen van een rok. De kleur van kousen moet worden natuurlijk, beige of bruin.
Minimale en elegante sieraden, kleine oorbellen, en een horloge. Vermijd junk sieraden.
Manicured vingernagels. Je nagels moeten niet te lang zijn, ook voorkomen dat al te sprankelende nagellak kleuren (als je helemaal slijtage nagellak, maar het is niet noodzakelijk).
Eenvoudige en natuurlijke make-up is geschikt voor een interview.
Zorg ervoor dat uw haar is schoon en kiezen voor een professionele kapsel hebben. Voor degenen onder u die hebben lang haar, keurig bind het aan de achterkant, zodat het niet valt over je gezicht.
Draag geen zeer kleine portemonnee, in plaats daarvan dragen een leren aktetas. Microvezel of fijn geweven portemonnees zijn ook de voorkeur.

De belangrijkste interview jurk etiquette voor vrouwen is niet te overdrijven de make-up. Probeer te houden zo eenvoudig en natuurlijk. Draag geen kleding voor een interview. Het is immers een sollicitatiegesprek, en niet een sociaal evenement of een feest!

Algemene Tips

Kleed professioneel, niet terloops.
Uw interview kleding moet schoon, goed gedrukt en het belangrijkst, het moet goed bij je passen.
Zorg ervoor dat er geen ontbrekende knoppen in je shirt / blouse.
Schoenen moeten goed worden gepolijst.
Zorg ervoor dat uw nagels, haren zijn schoon en goed verzorgd. Zorg ervoor dat u niet een slechte adem en lichaamsgeur te hebben.
Draag geen te sterke parfum / eau de cologne.
Belangrijkste: Probeer niet om stijlvolle verschijnen door het dragen van zonnebrillen op je hoofd. Het is een complete no-no.
Gebruik kauwgom of snoep niet kauwen tijdens een interview.
Het is belangrijk om handen te schudden met de interviewer. Niet eerst geef je de hand, zelfs als de interviewer is een dame. Maar wees klaar om de handdruk antwoorden.

Hoop dat de bovenstaande tips blijken nuttig voor u. Wat de baan, altijd onthouden om uw beste te kleden. Dit niet alleen, zorgt voor een positieve indruk tijdens een interview, maar verhoogt uw vertrouwen niveau. Laatste maar niet de minste, is het zeer belangrijk om een ​​charmante en aangename verschijning. Dus vergeet niet om uw mooie glimlach dragen. Veel Succes!

Best betaalde banen Straight Out of College
Career Personality Test
Becoming een Apotheker
Korte en lange termijn carrière doelen
Executive Director Job Description
Lijst van anders zijn Carrière
Dingen om te overwegen voordat u uw baan
Career Test for Kids
Interview Follow-up Letter
Carrière Doelen en Doelstellingen Voorbeelden
Becoming een mariene bioloog

Leave a Reply