Hoe maak je een carrière te kiezen

Het kiezen van een carrière kan een hele uitdaging zijn, niet alleen voor de middelbare school afgestudeerden, maar ook voor mensen die in het midden van een carrière verandering die het meest waarschijnlijk in ingeluid door de ontevredenheid die mensen ervaren wanneer het leven van de saaie tempo van de routine bestaan ​​veronderstelt . Terwijl verse afgestudeerden staan ​​te popelen om nieuwe loopbanen te ontdekken, kunnen mensen die denken in termen van een tweede carrière worden beperkt op grond van leeftijd dat niet per se belemmeren de mogelijkheid om aan te passen aan een andere omgeving en nieuwe vaardigheden te leren, maar heeft de neiging om mensen te laten enigszins comfortabel met hun kennisbasis versterkt hiermee de selectie van een carrière pad dat hun leven kan kanaliseren in het richting die ze hopen te vermijden.

Het kiezen van de juiste carrièrepad
Introspectie moet de eerste stap zijn, terwijl het proberen om een ​​carrière te kiezen, omdat het kan helpen begrijpen de drijvende kracht, de motivatie achter het verlangen je te werken. De Expectancy Theory of Motivation legt een grote nadruk op het ervaren van tevredenheid, het vertrouwen te bereiken en de beloningen die men hoopt te ontvangen op het bereiken van de gestelde doelen. De waargenomen mate van tevredenheid, die men hoopt te bereiken, stuwt een tot taken die lijkt onoverwinnelijk na te streven. Een persoon in de uitoefening van materieel comfort zou er goed aan doen om carrièremogelijkheden die een grote verdiencapaciteit potentieel hebben na te streven. Iemand met een verlangen om te werken in de richting van de verbetering van de mensheid, kan kiezen voor een roeping in de wereld van het sociaal werk. Zo’n persoon kan door zich een leraar, een verpleegkundige of een arts die vrijwillig kiest om in behoeftige gebieden dienen in een zoektocht naar tevredenheid. Natuurlijk, een carrière, dat de bevordering van armere delen van de maatschappij zorgt ervoor dat, voldoet niet aan de inherente verlangen naar luxe die aanzet sommige mensen te leveren hun best. Daarom zal het ontwikkelen van een duidelijk begrip van iemands oprechte verlangens helpen om een ​​aan de rechterkant loopbaan. Dit geldt vooral voor mensen, in hun zoektocht naar een tweede carrière, omdat ontevredenheid met de huidige stand van zaken was instrumenteel in het dwingt hen om te kiezen voor een carrière te veranderen.

Mogelijkheid om gestelde doelen te bereiken is een functie van bekwaamheid en interesse. Na het bepalen van iemands interesse gebied, zou het verstandig zijn om je geschiktheid voor het voorgestelde gebied van studie en werk te evalueren. Carrière onderwijs trainingsprogramma’s kunnen een waardevolle leidraad. Raadpleging van een loopbaanadviseur kan nuttig zijn omdat een loopbaanadviseur kan u adviseren over een paar tests die verlangens en belangen kunnen overeenkomen met mogelijke loopbaankeuzes. Proeven van bekwaamheid kunnen helpen een evaluatie van de voorzichtigheid van het nastreven van de gekozen lijn van onderzoek. Naast proeven van bekwaamheid, kan een loopbaanadviseur ook beheren psychometrische tests die helpen ons begrijpen onze perceptie van de wereld en de beslissingen die we maken op basis van onze kijk op de wereld.

Hopelijk zou dit artikel hebben enig inzicht over hoe je een carrière te kiezen. Uiteindelijk iemands vermogen om uit te blinken in het geselecteerde gedeelte van het werk, is contingent aan het hebben van een goede vaardigheden, aangeboren of verworven en een proeve van bekwaamheid voor het harde werk. Een positieve houding in combinatie met de wens en het vermogen om het beste te leveren zal zorgen voor succes in alle ondernemingen.

Paraprofessionele Job Description
Best Night Jobs
Career Doelstelling Voorbeelden
Webmaster Salaris
Hoe te kleden voor een sollicitatiegesprek
Medische Vacatures in Demand
Computer Network Technician Job Description
Art Carrière
Hostess Job Description
Vacatures voor gepensioneerde leerkrachten
Carrière Advies voor Studenten

Leave a Reply