Het kiezen van de juiste carrière

Het is niet ongewoon om mensen die al een decennium doorgebracht in een bepaald functieprofiel, op zoek naar een verandering in beroep te zien. Dit gebeurt meestal met mensen die wisten waar hun interesses liggen, terwijl het kiezen van een carrière, of omdat ze niet konden nemen van de baan van hun dromen te wijten aan een aantal dringende. Stel jezelf de volgende vragen:
Wil ik leiden of ben ik gerust het uitvoeren van de verantwoordelijkheden die voor mij?
Hoeveel uren werk wil ik zetten in?
Waar wil ik wonen – voorsteden, de stad of het land?
Wat is belangrijker voor mij – salaris of jobtevredenheid?

Als u niet beschikt over de antwoorden, neem dan wat vrije tijd en beter te leren kennen jezelf. Volg deze stap voor stap proces van zelfontdekking die u zal helpen bij carrièreplanning en het meeste van je talenten en mogelijkheden die je krijgt.

Stappen voor het kiezen van een carrière

Know Your Interests: Elke persoon is uniek. Dus zijn zijn / haar interesses en geschiktheid. Leer om dingen die je graag doet identificeren. Ben je goed met cijfers? Bent u comfortabel te houden aan regels of wilt u kleuren buiten de lijn? Ons hele leven zijn er incidenten die ons helpen begrijpen van de aard van de carrière keuze die het beste zou zijn voor ons. Leer ze te herkennen. Kennis te nemen van projecten en onderwerpen die je boeien. Probeer te denken van de activiteiten die u genieten en noteer ze op. In staat zijn om de eigen belangen en de helling te diagnosticeren is de opstap naar het oppakken van de juiste carrière.

Identificeer Openingen dat uw belangen Match: Onderzoek, onderzoek en het onderzoek! Dit is de beste manier om informatie over de vacatures die uw interesses te krijgen. Lees boeken en schuren het internet om te weten wat zijn de benodigde opleidingseisen, en het salaris en de verantwoordelijkheden van het functieprofiel u geïnteresseerd bent Om de eerste hand informatie te krijgen, praten met mensen die je kent. Er is geen betere bron van informatie over een functieprofiel dan iemand die eigenlijk op dat gebied. Naast informatie, zal een dergelijke persoon te helpen bij het ontwikkelen van contacten in het betreffende vakgebied. Dit zou verder te helpen in de carrière van netwerken en het plukken nuttige sollicitatiegesprek tips.

Evalueer je sterke punten en vaardigheden: Zodra u een goed idee van je carrière keuze, probeer dan om een ​​lijst van uw vaardigheden en sterke punten te maken. Praat met vrienden en familie om ervoor te zorgen dat u geen vaardigheid te slaan. Zien of ze overeenkomen met die vereist zijn voor de carrière die u wilt nastreven of te veranderen in. Weten de eigen sterke en zwakke punten is van belang bij het kiezen van een carrièrepad.

Hone uw vaardigheden: Het ontwikkelen van vaardigheden om het functieprofiel passen is een belangrijk aspect van loopbaanontwikkeling. In het geval dat er nodig is extra vaardigheden, werken om ze te verwerven. Overweeg als er voldoende middelen voor u om de vereiste vaardigheden te verwerven. Kijk of je kunt on-the-job training of ervaring op te doen. Vrijwilligerswerk of werken als stagiair. Zoek uit programma’s in de gemeenschap of lessen nemen die zou geven u mogelijkheden om belangrijke vaardigheden te leren en meer ervaring op.

Neem Career Tests: Er zijn een aantal van de loopbaan van proeven van bekwaamheid, dat is een grote hulp bij het kiezen van een carrière. Deze hulpmiddelen van zelf-ontdekking te betrekken quizzen, vragen en temperament sorteerders die het mogelijk maakt om een ​​aan sterke en zwakke punten te herkennen. Hoewel deze hulpmiddelen is een carrière niet voor je kiezen, ze zeker geven de gebieden van uw interesse, dat wil zeggen, of je een analytische, logische of een artistieke geest.

Degenen die voor een Career Change

Naast de punten die al besproken, mensen die willen een carrière verandering te maken moet je de volgende vragen te beantwoorden:
Ben ik te oud om mijn carrière te veranderen? Dit gebeurt vaak met hen die al een paar jaar doorgebracht in een bepaald gebied. Voor hen lijkt het alsof zij besteed hebben veel tijd het verwerven van vaardigheden in een bepaald gebied. Echter, laat deze gedachte je verliest op een betere kans. In feite kan veel van de vaardigheden die in een opdracht van toepassing zijn op andere functieprofielen, en de wijsheid die komt met jarenlange werkervaring wordt soms gezien als een toegevoegde waarde.
Carrière verandering kost te veel tijd. Wanneer zal ik beginnen met de nieuwe carrière? Onderzoek over de vacatures en de verschillende wegen waarlangs die iemand kan verkrijgen van relevante vaardigheden vergt wel tijd. Het is echter wanneer men besteedt veel tijd broeden, als hij / zij moet het aangaan van een nieuw functieprofiel, is wanneer het proces duurt te lang.
Heb ik genoeg vaardigheden voor een nieuwe baan? Niet alleen zitten als je CV lijkt niet al te goed voor de nieuwe baan. Doe een beetje van het onderzoek. Je zou verbaasd zijn om te vinden dat er veel programma’s die u toelaten om de vaardigheden die relevant zijn voor de nieuwe baan te krijgen.
Zou het verstandig zijn om het risico van veranderende baan in deze economie te nemen? Toestand van de economie gaat een lange weg bij het bepalen van kansen op werk. Als u denkt dat het niet de juiste tijd om vacatures als gevolg van de toestand van de economie te veranderen, dan wachten wat er te verbeteren. Echter, deze tijd gebruiken voor alle vereiste onderzoek. Het verwerven van de ervaring en vaardigheden vereist, zodat, wanneer de economie weer begint op te zoeken, je bent een van de vroege vogels.

Het kiezen van de juiste carrière is erg belangrijk als een fout kan je vast komen te zitten in een onbevredigende functieprofiel voor jaren. Indien dit het geval is, wanhoop niet. Blijven werken aan de vaardigheden die nodig zijn voor de nieuwe baan. Zorg ervoor dat u klaar bent om de meeste van de gelegenheid gebruik te maken als het op je weg komt de volgende keer.

Universitair docent Salaris
Creative Career Choices
Meest lonende banen
Vacatures voor Geschiedenis Majors
Steeds een vrederechter
911 Operator Jobs
Best Jobs voor een carrière te veranderen
CV schrijftips voor het Bank-Jobs
Vacatures werken met kinderen met autisme
Entry-Level Overheid Jobs
Hoe voor te bereiden voor een Customer Service Job Interview

Leave a Reply