Follow-up Call Na Interview

Een interview wordt gezegd dat het belangrijkste deel van het wervingsproces, waar de potentiaal van de kandidaat geëvalueerd te weten of hij of zij de vereisten van de functie past worden. De meeste kandidaten gaan ervan uit dat hun rol stopt op het moment dat ze uit het interview kamer en nu hebben ze alleen maar te wachten tot de interviewer om hen terug te bellen. Hoewel dit een volksgeloof, niet in het minst waar. Eigenlijk, is het noodzakelijk dat de kandidaat follow-up van het interview met het bedrijf of de interviewer door het maken van een gesprek, als ze niet binnen een week of zo, de voortzetting van hun belang in de onderneming, alsmede in de positie tonen . Echter, terwijl het maken van de follow-up call, dienen de kandidaten klinken enthousiast en volhardend, maar niet hopeloos. Dit kan ervoor zorgen dat ze hun kans op het krijgen van hun baan te verliezen. Voordat we meer weten over een interview follow-up call weet, laat het ons weten over de dankbrief die moet worden verzonden voordat u de oproep.

Follow-Up Letter Tips

Hoewel niet alle geïnterviewden begrijpen het belang van een bedankbrief na het geven van het interview, het is eigenlijk een goede manier om een ​​indruk. Of u er vertrouwen in het krijgen van de baan of weten dat het antwoord zal een negatieve te zijn, moet u een u nota dank aan de mensen die geïnterviewd u. Voor het verlaten van het interview, nemen hun visitekaartjes waar u de juiste spelling van hun namen, hun adres, evenals e-mail-id’s te krijgen. Hoewel het is fijn om een ​​gemeenschappelijke brief te schrijven aan iedereen, het maken van kleine veranderingen in elke letter kan helpen bij het creëren van een goed effect op hen. Controleer op spelfouten en grammaticale fouten, in het bijzonder de namen en functies van de interviewers en stuur het via e-mail, gewone post, of fax.

Follow-Up Call Tips

Idealiter zou de follow-up gesprek na sollicitatiegesprek worden gedaan een week of twee dagen na de dag waren ze om contact met u op. Echter, de meeste mensen niet van het idee van het aanroepen van hun toekomstige werkgever na het sollicitatiegesprek, omdat ze denken dat het kan kijken alsof het ze proberen te opdringerig. Toch zijn veel bedrijven of werkgevers beschouwen mensen die deze oproepen serieus te zijn over hun carrière en echt geïnteresseerd zijn in de baan. Als dit het geval is, kan uw oproep krijgen je een extra punt voor hen om u te werven voor de functie.

Om ervoor te zorgen dat u niet de interviewer storen tijdens zijn / haar drukke werkuren, is het altijd beter om te bellen tijdens de lunchpauze of tijdens het laatste werkuur. Zoals maandag zijn meestal drukke dagen voor alle kantoren, is het beter niet om de follow-up call op deze dag. Hoewel je misschien boos en gefrustreerd te zijn voor het niet krijgen van een telefoontje van hen, vooral als uw interview ging goed, laat het niet zien in uw toon tijdens het bellen. Handhaaf een beleefde en professionele toon tijdens het praten aan de interviewer.

Wat te zeggen tijdens follow-up Call

Uw telefoontje na het interview dient kort. Vergeet niet dat uw interviewer tijd kostbaar is en je hebt niet geroepen om te chatten met hem / haar. Alvorens in te gaan op de details of het doel van het aanroepen van de interviewer, is het belangrijk dat je jezelf introduceren heel goed. Vermeld uw naam, het bericht dat je hebt aangevraagd, en ook de datum waarop u was gegaan voor het interview. Vertel hem / haar dat je nog steeds geïnteresseerd bent in de positie en of het bedrijf de beslissing heeft genomen. Als hij / zij zegt dat de beslissing nog niet is gemaakt, aarzel dan niet om te vragen of u wordt overwogen voor het en wanneer u kunt bellen hem / haar terug. Aan de andere kant, als je een negatief antwoord krijgt, geven een beleefde antwoord voordat u de telefoon neer.

Men moet niet vergeten dat, zulke gesprekken niet moeten meer dan twee keer worden gemaakt. Als u nog steeds geen antwoord gekregen, beschouwen het als een verloren zaak en blijf proberen op andere plaatsen. Een van de grootste fouten die veel mensen de neiging om maken is dat ze hun banenjacht stoppen als ze eenmaal zijn er zeker van dat ze de baan te krijgen. Dit kan de persoon frustratie als hij geen antwoord krijgt van de interviewer of het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat men niet moet stoppen met het zoeken naar werk na het geven van een interview. Echter, de follow-up is heel belangrijk en als je niet krijgt een telefoontje van je gesprekspartner, zelfs na een week, pick-up van uw ontvanger en een gesprek zelf. All the best!

Electronic Technician Salaris
Best Medical Vacatures voor de Toekomst
Loan Officer Job Description
Hoe maak je een Professional Organizer Word
Top Liberal Arts Colleges
Career Personality Test
Inkoop Agent Job Description
Medical Sales Recruiters
System Administrator Job Description
Quality Assurance Job Description
Pilot Salaris

Leave a Reply