DO Vs. MD

De medische sector heeft zich ontwikkeld al jaren vertakking in verschillende stromen van gedachten met specialiteiten en sub-specialiteiten die verder. Het krijgen van een medische graad en steeds een arts is echt hard werken. Vier jaar van de medische school moeten worden gevolgd door verdere opleiding in een soort van specialisatie. Er zijn vele takken van specialisatie als het gaat om het kiezen van een doctoraal opleiding.

Er zijn verschillende scholen van gedachte in de geneeskunde, die in hun benadering van verschillen tot het genezen van kwalen van het menselijk lichaam. Het verschil tussen MD en DO diploma afkomstig is uit verschillende benaderingen van de geneeskunde. Laat me duidelijk de exacte verschillen tussen de twee graden door middel van een MD vs identificeren DO vergelijking.

DO Vs. MD Vergelijking

Acroniemen zoals MD en DO toe te voegen aan de verwarring die mensen hebben over een steeds jargonized medisch gebied. MD staat voor ‘Doctor in de Geneeskunde’, terwijl DO staat voor ‘doctor in de osteopathie Medicine’. Dit zijn twee verschillende erkende medische diploma’s die artsen kan houden. Laten we eens kijken naar de overeenkomsten tussen deze twee graden, alvorens in te gaan op MD vs DO verschillen.

Artsen die uiteindelijk een licentie te krijgen voor een DO of MD graad, volgen een gelijkaardige weg van het onderwijs. Beide moeten gaan via dezelfde stappen om een ​​arts te worden. Het omvat vier jaar van de pre-medische undergraduate opleiding. Dit wordt gevolgd door vier jaar van het medisch onderwijs. Na deze fase, zij kiezen specialiteiten. Beide moeten duidelijk de MCAT aanmerking te komen voor voortgezet onderwijs. De specialiteit opleiding duurt drie tot zeven jaar, waarna MD kandidaten moeten de USMLE examen af ​​te leggen, terwijl de doctor in de osteopathie kandidaten nemen het comlex examen. Om te kunnen oefenen, moet elk DO-of MD-kandidaat duidelijk licentie examens op staatsniveau in de Verenigde Staten van Amerika. De belangrijkste verschil ligt in opleiding en medische filosofie.

Hun methode van opleiding en praktijk verschilt, hoewel beide gebruik vergelijkbare voorzieningen en technologische hulpmiddelen voor het diagnosticeren van gezondheid van de patiënt. Wat verschilt het meest, is de methode van de behandeling. DO’s of osteopathische artsen worden opgeleid volgens de osteopathie filosofie die omvat het behandelen van een aandoening overweegt het lichaam als een geheel, in plaats van zich te richten op een specifiek onderdeel. Ze zijn getraind in wat bekend staat als ‘holistische manipulatieve geneeskunde (OMM)’, wat spier-manipulaties uitgevoerd bij patiënten betrokken zijn. Echter, niet alle DO’s kiezen voor osteopathische manipulaties. In de loop der jaren, mag u de opleiding van een MD en is uitgegroeid tot grotendeels overeen met premier verschillen die nog in de vorm van extra osteopathische manipulatieve geneeskunde natuurlijk opgenomen in het curriculum een ​​DO’s.

De osteopatische filosofie richt zich op spier-en manipulaties voor genezing die vergelijkbaar is met chiropractie techniek. Een osteopaat kijkt naar het lichaam als een samenhangend geheel van verschillende onderdelen en past de ‘Whole Body “-aanpak in de behandeling. Anderzijds, MD een meer gelokaliseerde benadering bij de behandeling van ziekten. Ook MD, als een graad een meer universele erkenning tegenover mate DO.

Als u van plan op een medische carrière, moet u kijken op de universiteiten die deze gespecialiseerde graden te bieden en weten over de toelating systeem om deze programma’s.

Beste Steden voor Young Professionals
Goed betaalde banen in Verenigde Staten
Commercial Pilot Salaris
Overheid Employee Benefits
Top 10 universiteiten in de wereld
Oogheelkundige Technicus Salaris
Receptioniste Salaris
Hoe maak je een Receptioniste Word
Overbrengen Hogescholen
Courier Service Vacatures Overzicht
Jobs in ziekenhuizen zonder een diploma

Leave a Reply