Dingen om te overwegen voordat u uw baan

Het is een droom van ieder individu om een ​​hoogvliegende carrière met een lucratieve baan en een torenhoge positie in een gewaardeerde wereldwijde organisatie. Ieder mens is op zoek naar een betere kans, zelfs als hij werkt met een goed bedrijf dat een aanzienlijk goede beloningspakket geeft. Als een potentiële werkgever je lokt met een aantrekkelijk salarispakket en extra perks met een hogere positie, wordt u verleid om de sprong te wagen. In deze situatie kun je in de war raken of je moet het aanbod accepteren of ga door met het huidige bedrijf. Meestal zul je uiteindelijk te gaan met de nieuwe verleidelijke aanbod. Maar wacht! Heb je echt gezien een serieuze gedachte? Heb je ontdekt wat er onder het glanzende oppervlak van de nieuwe aanbieding brief? Heb je gedaan SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats) analyse van zowel de bedrijven voordat u uw baan?

Je moet doen wat onderzoek over het nieuwe bedrijf voor het veranderen van baan of anders te schakelen naar een nieuwe baan kan blijken te zijn een vergissing zijn. Dit is precies wat er gebeurd is met Sean. Hij werkte met een MNC in een junior positie voor bijna 2 jaar. Hij was op het punt om een ​​raise en promotie in een kwestie van enkele maanden te krijgen. Een andere organisatie bood hem het dubbele van de lonen en uitkeringen. Verblind door het vooruitzicht, stapte hij over zijn werk zonder meer wil weten over het bedrijf. In de nieuwe organisatie, hij moest werken in ongemakkelijke timings aan de onrealistische doelen met strenge deadlines te halen. Later bleek dat de extraatjes zijn direct gerelateerd aan de prestaties van het bereiken van doelstellingen. Hij had niet langer een work-life balance. Hij vergeleek zijn bedrijven en vond dat hij een comfortabele baan met een fatsoenlijk salaris op het vroegere organisatie had en slecht betreurden het veranderen van de baan. Hij kon niet meer de werkdruk en had tot het nemen van een laag betaalde baan in een andere organisatie. Als je niet wilt eindigen in een situatie als Sean, moet u de berekende risico’s te nemen.

Evalueer uw prospects

Verwarring over het wijzigen van een baan of doorgaat met de oude is gemeenschappelijk. Nou ja, kan een situatie dit met de meesten van ons vooral wanneer we van plan zijn om de baan te veranderen voor de eerste keer in het leven. In deze omstandigheden wordt het essentieel om te vergelijken elk aspect van de nieuwe en de huidige taak. Hier zijn enkele vragen die u zou moeten overwegen voordat u besluit in het voor of tegen een nieuwe vacature.

Kun je de nieuwe onderneming vertrouwen voor het bereiken van uw loopbaan op lange termijn doelen?
Uw eerste stap zou moeten zijn om zo veel mogelijk informatie over het nieuwe bedrijf te verzamelen. Probeer uit te vinden of het nieuwe bedrijf zal u helpen bij het groeiende financieel en technisch. Informeer bij andere medewerkers van het bedrijf over het bedrijf, uitbreidingsplannen en markt draagkracht van het bedrijf. U kunt op internet ook zoeken naar het nieuws, balansen, marktwaarde en derden beoordeling van de organisatie op verschillende forums. Het is essentieel dat het bedrijf u wilt overschakelen is een groeiende organisatie. De organisatie moet ook een diepe achting en respect voor de menselijke activa. U kunt ook de website voor Best Practices of bekroond als beste werkgever. Probeer uit te vinden als er geen onmiddellijke fusie of overname van een ander bedrijf gepland voor uw nieuwe organisatie. Als er, dan is uw nieuwe baan kan op het spel in de toekomst. In een dergelijke situatie is het altijd beter om naar een nieuwe baan.

Heeft het bedrijf een gezonde en bevorderlijk werkomgeving?
Als je gaat voor een interview gewoon houden aan de cultuur van de organisatie. Aanschouw als u passen inch Controleer hoe de hiërarchie werkt. Bereken hoe uw kwalificatie en ervaring past in het functieprofiel. Inzicht in de omvang van de groei zal je in termen van ervaring. Beoordelen of de gewenste baan gaat genoeg uitdaging voor u. Indien mogelijk, informeer met je vrienden de reden waarom de persoon die u vervangt verliet de baan in de eerste plaats. Dit geeft je een goed idee over de precieze arbeidsomstandigheden in die organisatie. Als het iets te maken heeft met de werkdruk of de persoon in-charge, schakelen uw baan zou het land dat u in een soortgelijke situatie. Controleer ook voor de arbeidsvoorwaarden en als er enige juridische band betrokken zijn, die niet zal toestaan ​​om de baan op te zeggen, zelfs als je dat wilt. Houd een open oog voor het scheppen van beveiligingen, zoals vakbonden en of ze zullen komen om uw redding (nieuwe werknemer) in geval van een probleem.

Wat ga je toe te voegen aan uw ervaring?
Een persoon die werkt is voortdurend op zoek uit naar het verwerven van nieuwe kennis en schouders groter verantwoordelijkheden. Als u echt gaat iets goeds na het krijgen in een nieuwe onderneming die je niet kunt leren terwijl je in je huidige bedrijf te leren, dan moet je zeker moet gaan met de nieuwe baan! Als u krijgt leermogelijkheden in het huidige bedrijf, je hoeft niet te veranderen de baan als het zal helpen je verder in je carrière.

Wat is het salaris wandeling en wat zijn uw taken?
Kijk maar eens wat salarispakket ze je aanbieden en waaruit, hoeveel geld u krijgt in de hand (na aftrek van bepaalde belastingen op het salaris). Soms is de cijfers van het salaris pakket zijn opgeblazen om een ​​verkeerde indruk te geven. Je moet ook denken als je huidige salaris is beter dan degene die je hebt aangeboden. Als er een negatief verschil (dat wil zeggen, als uw huidige salaris is beter dan degene die u aangeboden), dan moet je geven een serieuze gedachte alvorens een verschuiving naar een nieuw bedrijf. Zelfs als het salaris meer is, moet u begrijpen de verwachtingen van de nieuwe organisatie op het gebied van werk grondig vóór de ondertekening op de stippellijn.

Wil je in aanmerking komen voor een eventuele toekomstige verhoging in salaris? Wanneer is het gepland?
Zelfs als uw huidige salaris is minder dan wat je gaat krijgen in de nieuwe onderneming, maar controleren of een salarisverhoging zal plaatsvinden in de nabije toekomst van de huidige werkgever. Zo ja, dan hoe snel je eraan? Samen met deze, moet u ook om te controleren, hoe lang het zal duren voor het salaris te verhogen in uw nieuwe bedrijf? Dit zal je echt helpen om ervoor te zorgen dat na een bepaalde periode in de toekomst, zul je een goede salaris te krijgen. Als uw huidige bedrijf is ongeveer om u een salaris wandeling die vergelijkbaar zouden zijn met het salaris die de nieuwe onderneming en beloftes dat je uiteindelijk krijg je meer, dan is het beter om niet op het nieuwe kans. (Maar zorg ervoor dat u het salaris wandeling en andere voordelen op tijd te krijgen!)

Wat zijn de voordelen en extraatjes die de nieuwe onderneming?
Het is belangrijk dat u het nemen van een baan bij een organisatie die een gelijke kansen werkgever. Voordelen zoals training van gerenommeerde instellingen, bonus uit te betalen, reisplannen, gezondheids-en medische plannen, pensioenregelingen en verzekeringen moeten worden aangeboden door de nieuwe organisatie. De nieuwe organisatie moet ook eerlijk zijn in het geven van beloningen en onderscheidingen voor prestatiegerichte initiatieven.

Wat zijn uw vooruitzichten voor de toekomst met het nieuwe bedrijf?
Probeer erachter te komen of je een goede kans in de toekomst (in termen van projecten om te werken aan) te krijgen nadat u werken aan het eerste project in de nieuwe onderneming. Vergelijk het met de toekomstperspectieven die je hebt in de huidige maatschappij en kies de beste.

Wil je het bereiken van een goede progressie in je carrière?
Ieder mens wil een opwaartse groeiende carrière grafiek. Op een entry-level positie, kan je leren vanaf nul, maar ervan uitgaande dat je al enige ervaring zal terug gaan naar de basis en bewijzen je moed helemaal opnieuw in de nieuwe onderneming. Reken maar eens uit uw totale ervaring in de huidige organisatie en vinden welke rol je krijgt in de nieuwe onderneming. Als het werk krijg je gaat worden van een hoger niveau dan je huidige werk, dan kunt u zeker verder te gaan met de nieuwe baan.

Zult u in staat om een ​​goede work-life balance in de nieuwe baan te kunnen behouden?
Net als je carrière, je persoonlijke leven is net zo belangrijk. Begrijpen als de nieuwe baan zal niet beweren dat de kwaliteit tijd die u met uw familie, vrienden en voor de voortzetting van recreatieve activiteiten te besteden, zoals reizen, lezen, sporten, enz. Uw nieuwe baan moet u toelaten om uw verantwoordelijkheden multitasken in je professionele en als persoonlijke leven. Controleer hoeveel blaadjes je recht voor, in je nieuwe baan. In het geval van vrouwelijke werknemers, wat is het zwangerschapsverlof structuur? Zoek uit of je zou kunnen extra werken als een vergoeding, wanneer u uw kantoor vertrekken vroeg (in geval van nood).

Job Change Checklist

Begrijp de functie-eis en uw rol in de nieuwe onderneming.
Bereken de in-hand salaris dat je krijgt per maand.
Controleer voor uw positie in de organisatorische hiërarchie.
Begrijp uw groeivooruitzichten, zowel in termen van salaris en positie.
Begrijpen hun erkenning en beloning regeling.
Doe je huiswerk over de nieuwe onderneming en de nieuwe afdeling.
Begrijp de werk-cultuur van de organisatie en denk als je goed passen.
Check out de Medewerker Beleid van de organisatie.
Bekijk de Health and Safety Policy van de organisatie.
Controleer hoeveel kosten en tijd die u zal doorbrengen in woon-werkverkeer.
Controleren of er speciale voorzieningen zoals health club lidmaatschappen, medische hulp, enz.

Gewoon een tip voor het tekenen van off – te veel van jobhoppen op je cv zal niet leiden tot een goede indruk op de potentiële werkgevers. Vandaar dat de berekening van de voor-en nadelen voor het nemen van de beslissing en je zult eindigen met een betere werkgever. Als u zeker weet dat u kunt beter doen in het nieuwe bedrijf, gewoon doorgaan!

Hoe voor te bereiden voor een interview
Wat is een Endodontist
Career Choices voor Introverte
Hoe maak je een Docent speciaal onderwijs worden
Best betaalde banen voor vrouwen
Opdrachten die het meeste geld
Hoe maak je een College Kies
Easy Way een baan te vinden
Dingen om te overwegen voordat u uw baan
Soorten Mental Health Professionals
Hoe maak je een Leraar van de Kleuterschool Word

Leave a Reply