De Academische Tenure System

Door Ben Smith

Academische tenure is een soort van werkzekerheid aangeboden aan professoren in Canada en de Verenigde Staten. Zodra een professor bereikt ambtstermijn, kunnen ze niet worden verwijderd van hun positie zonder veel tijd en inspanning van de kant van hun werkgever. Tenure is bedoeld om wetenschappers uit ongepaste invloed van buitenaf te beschermen en verkenning van politiek gevoelige onderwerpen aan te moedigen. Sommige critici van het tenure-systeem zeggen dat het niet effectief is en niet bereiken wat het geeft om te doen.

Instructeur die bereikt tenure niet gemakkelijk uit hun positie. Ze blijven op het personeel als instructeur, meestal met een titel als Associate Professor of professor, voor de rest van hun leven of totdat zij kiezen met pensioen te gaan. Universiteiten die subsidie ​​ambtstermijn doen, omdat de kosten van het houden van een bevoegde docent is veel lager dan die van voortdurend aantrekken van nieuwe onderzoekers jaar na jaar.

Tenure is populair vooral in de Verenigde Staten en Canada. Er is een ander systeem genaamd Habilitation die bestaat in vele delen van Azië en Europa. Habilitation is het hoogst haalbare academische rang na PhD, en in verschillende landen habilitatie is nodig om promovendi begeleiden of om een ​​professor op bepaalde terreinen zijn.

Tenure wordt vooral geassocieerd met hogescholen en universiteiten, maar in vaste dienst posities bestaan ​​in bepaalde basis-en middelbare scholen. Om voor tenure aanmerking te komen op het collegiale niveau, moet een professor te werken in een baan die wordt aangewezen als ‘tenure-track,’ of leidende tot vaste aanstelling. Na een aantal jaren in die positie, een tenure commissie beoordeelt de professor de prestaties tot nu toe.

Verschillende factoren in aanmerking worden genomen door de commissie. Onderwijs effectiviteit, onderzoek prestaties en dienstverlening aan andere professoren zijn alle gebieden die worden onderzocht. Het aanbieden wat neerkomt op levenslange werkzekerheid kan een dure vergissing voor een universiteit als de verkeerde faculteit lid wordt gekozen, dus ambtstermijn commissies hebben de neiging om zeer grondig.

Voorstanders van het tenure-systeem dat in aanvulling op het financiële voordeel dat bestaat uit behouden van talent, een professor is vrij om te verkennen wat onderwerp zij nodig achten zonder angst voor invloeden van buitenaf. Er zijn natuurlijk beperkt tot wat een professor kan doen in de klas, maar over het algemeen hebben ze de vrije hand. Een hoogleraar kan een impopulaire uitzicht en ontdek het aan zijn natuurlijke einde via lezingen en onderzoek om te zien of het idee heeft verdienste. Wanneer een professor dienstverband heeft, ze zijn ook vrij om mentor jongere instructeurs zonder angst dat de informatie die ze geven kan de junior docent om hun baan te nemen.

Critici tegen te gaan dat het tenure-systeem is gebroken. In plaats van het toestaan ​​van een professor aan een idee dat ze willen onderzoeken, is de tendens om de status quo te handhaven en te voorkomen dat het schommelen van de boot. Als een professor moet voldoen aan een bepaald idee, om respect voor zijn werk te krijgen, zal hij eerder geneigd vast te houden aan dat idee na het behalen van tenure. Op dezelfde wijze kan een professor die een impopulaire idee nooit worden verleend loopbaan bij alle. Een professor is ook minder kans op een jongere professor instrueren, omdat er niet langer een prikkel om behulpzaam te zijn.

Terwijl het systeem hoeft problemen en neemt af in populariteit, een vaste plek is nog steeds de positie waar veel professoren streven. De werkzekerheid en academische vrijheid zijn erg mooi perks, en in weerwil van de gebreken blijkt niet dat dit systeem snel zal verdwijnen.

Hoogste betaalde banen in de wereld
Easy Online Jobs
Goede Career Choices for the Future
Civil Service Vacatures
Best Night Jobs
Hoe om jezelf te beschrijven
Archivaris Salaris
Apotheker Salaris
Vacatures voor Geschiedenis Majors
Online Jobs voor studenten
Online Jobs voor 13-jarigen dat Pay

Leave a Reply