Curator Job Description

De curator functieomschrijving algemeen wordt gedacht te zijn verbonden aan het onderhoud van het museum. We hebben echter verschillende andere verantwoordelijkheden die aan de werkend systeem van het museum. Het krijgen van de mensen om de kunst en het museum tentoonstellingen te zien is zeer cruciaal als die alleen bepalend voor de populariteit en het succes van museum. We hebben niet alleen hangen schilderijen, verzamel historische materialen en weergeven antieke voorwerpen. De functieomschrijving van een curator is niet alleen de mensen naar een wandeling door een galerie of een museum hebben, in plaats we in ons hart en ziel om uitnodigingen te sturen naar zoveel mogelijk mensen en doe alles wat maakt dat mensen een bezoek aan de kunstgalerij / musea. ~ Lucy, de conservator van een museum.

Musea en kunstgalerijen zijn altijd een bron van nieuwsgierigheid en liefhebbers van kunst nooit missen een kans om musea en kunsttentoonstellingen bezoeken. Ooit afgevraagd hoe zijn de antieke materialen gehandhaafd in de oude musea en wie zijn de mensen die hard werken om de identiteit van dergelijke schatten te bewaren? Nou, ze zijn niemand minder dan, curatoren! Veel mensen denken dat het de taak van curator is beperkt tot het onderhoud van de musea, maar de taakomschrijving van een curator heeft verschillende andere facetten.

Job omschrijving
De functieomschrijving van een curator gaat beheren en organiseren van kunst, tentoonstellingen en kunst veilingen. De belangrijkste taak van curator is om drukte in het museum te trekken door het behoud van en het houden van de grootsheid van het museum intact. Curatoren verwerven materialen voor het houden van in de musea en ze moeten uitgebreid onderzoek te doen, te onderhandelen over prijzen en koop items zoals sculpturen, beelden en schilderijen die waarde kunnen toevoegen aan het museum.

Curatoren zijn verantwoordelijk voor het nemen van een goede verzorging van kunstcollecties in het museum en ze moeten ervoor zorgen dat collecties in het museum worden bewaard. Door middel van onderzoek en met behulp van testmethoden zoals röntgen-analyse en fossiele uit tests, de curatoren bepalen de authenticiteit van het werk. De curator functieomschrijving omvat activiteiten die fondsen en subsidies voor het museum te verhogen.

Curator Verantwoordelijkheden
Er zijn gastheren van verantwoordelijkheden die curatoren wordt verwacht uit te voeren. Sommige van typische curator rechten zijn hier genoemd:
Het bijhouden van registraties en catalogiseren van acquisities op de dagelijkse / wekelijkse / maandelijkse basis.
Het onderzoeken, samenstellen en voorbereiden van schriftelijke informatie over catalogi.
Het schrijven van informatie over materialen in het museum en plakken het op de website van het museum.
Schrijven over evenementen, tentoonstellingen en presenteren van informatie over museum door middel van interne en externe publicaties.
Bemiddelen en adviseren overheden, vrijwilligersgroepen, scholen, hogescholen, subsidie ​​bureaus voor subsidies, fondsen en gratis hulpmiddelen.
Adviseren directies van het museum in selectie van personeel, administratie selectie en renovatie eisen.
Ziet er na budgetten, contracten en planning.
Blijf op de hoogte over de huidige kennis van design concepten, technieken, technologie, innovatie, enz.
Schetsen, tekeningen en andere specificaties als per vereist voor museum.
Demonstreer diepgaande kennis van en inzicht in historische behoud en tentoonstellingen.
Assist werknemers en medewerkers die werkzaam zijn in de musea. Loods ze voor het uitvoeren van specifieke taken.

Salaris van een Curator
In het algemeen, curatoren vereisen een master’s degree in onderwerpen met betrekking tot de geschiedenis en kunst. Als u een aanvraag voor een post van curator in het beroemde musea, dan is een doctoraat kan de eis zijn. Concurrentie op dit gebied is in de loop jaren en dus een aspirant moet bereid zijn om zware concurrentie aan te gaan. Volgens verschillende bronnen, salaris voor curatoren in 2010, met werkervaring van minder dan een jaar is tussen de US $ 30.000 tot US $ 40.000. Met toename van de werkervaring (tussen 1 en 4 jaar), kan de curatoren verdienen tot US $ 40.000 tot US $ 60.000. Een curator met een werkervaring van ongeveer 20 jaar, kan verdienen salarissen zo hoog als US $ 70.000.

Omdat het een curator biedt unieke carrièremogelijkheden voor studenten die altijd al gefascineerd door musea, kunst en oude geschiedenis. Omdat dit gebied is uitgebreid in de afgelopen jaren, de curator functieomschrijving omvat vele takenpakket. Iedereen die geïnteresseerd is in dit veld kan zeker denken van deze carrière als een optie.

Interessante Carrière
Het veranderen van baan: Het nemen van dat Plunge
Selling Yourself: Maar Echt waar!
Kunst Werken die goed betalen
Begeleiding Counselor Job Description
Hoe maak je een verkoper te worden
Hoog betaalde banen in de medische sector
General Contractor Salaris
Elementary School Teacher
Opdrachten die vereist reizen rond de wereld
ICT-banen die in de vraag

Leave a Reply