Computer Operator Job Description

We leven in een wereld waar alles lijkt te worden gerund door computers vanaf de kleine boekhandel om de hoek tot grote organisaties van het bedrijfsleven. We zijn afhankelijk geworden van computers voor bijna alles in ons leven en het zal heel moeilijk zijn om een ​​leven kunnen voorstellen zonder deze technologie. In grote organisatie waar de computer systemen bestaan ​​uit een netwerk van kleinere computers terminals gebruikt door verschillende medewerkers, computer operators zijn essentieel voor goede werking van het systeem te handhaven. Grote banken, bedrijven die diensten verlenen, zoals software-ondersteuning en ontwikkeling, leercentra zijn enkele van de bedrijven die de diensten van een gekwalificeerde computer operator nodig.

Job omschrijving

Het begrijpen van de taak van een computer operator is het essentieel om te begrijpen hoe een gecentraliseerd computersysteem netwerkfuncties. In een netwerk kleine medewerker terminals met een beeldscherm en toetsenbord zijn aangesloten op het centrale systeem dat alle software geheugen bevat. Vandaar dat exploitanten zijn verplicht om te werken met de meeste typen mainframes, en netwerken van personal computers. In sommige organisaties een exploitant zal werken minicomputers die niet zijn verbonden met het netwerk.

De taken van de computer operator afhankelijk van de systemen die ze werken met. Een van de belangrijkste dingen die ze doen is het handhaven van de hardware. Ze houden een uitkijkpost voor een indicatie van systeemfouten en nemen preventieve actie. Soms zal medewerkers berichten problemen in het systeem en de gebruiker zal moeten onmiddellijk reageren op het probleem op te lossen.

Als grote storing wordt ontdekt, die zou kunnen vereisen vervangen van dure onderdelen zullen zij aan de toezichthouder melden. Zij zullen ook de gegevens van het systeem looptijd te behouden, fouten aangetroffen en maatregelen samen met de responstijd voor de actie. Andere dingen die ze kijken naar zijn analyse van de console instructies en monitor, toetsenbord connectiviteit.

Zij zal zich ook inspannen onderhoud van de computer hardware en vervangen of te repareren defecte onderdelen. De computer operator zal ook de installatie van basis software voor het het systeem. Configureren aan individuele behoeften aan te passen en deze aan te sluiten randapparatuur zoals printers, scanners, enz. is ook een onderdeel van de computer operator taken.

Een ander belangrijk aspect van hun functieprofiel is om in de beveiliging maatregelen die in het systeem te weren computervirus problemen. Software installeren of upgraden het zo elke terminal maakt het mogelijk medewerkers te krijgen optimale werking tijd. Ze moeten ook vaardig zijn met kennis over lokale netwerken (LAN), datacommunicatie apparatuur en bijbehorende software.

Onderwijs en Salaris

Bedrijven zullen verschillende criteria hebben voor het profiel van een computer operator, sommige zijn comfortabel inhuren van high school diploma houders, terwijl anderen op zoek naar een bachelor’s degree. Om betaald werk is het raadzaam om op zijn minst een Associate degree in een computer gerelateerde veld. Veel hogescholen en universiteiten bieden informatica-programma’s die nuttig blijken in het verkrijgen van kennis en werkgelegenheid. Het verkennen van community colleges en scholen voor beroepsopleiding voor formele computer opleiding en het verwerven van specialisatie in een bepaalde routine of apparatuur is ook een goede manier om betaald werk te garanderen.

Het salaris van een computer operator zal afhangen van het functieprofiel en de specialisatie indien van toepassing. Andere factoren die het salaris van invloed zijn, de plaats van het werk en de ervaring van de kandidaat. Volgens de nationale statistieken van de gemiddelde, computer operator salaris varieert ergens tussen USD 25.000 tot USD 45.000 per jaar. Op sommige plaatsen, zoals California computer operator salaris is bekend dat de USD 70.000 per jaar merk aan te raken. Marktanalisten van mening dat de vooruitzichten op een baan voor deze beroepsgroep in de komende jaren zullen geweldig zijn.

Personen met een uitgebreide kennis in hardware-en algemene computer procedures, samen met basis software weet hoe zal het goed doen in dit vak. Persoonlijke kwaliteiten als communicatieve vaardigheden en het vermogen om te multitasken zijn cruciaal voor succes en aandacht voor detail zijn enkele van de loopbaan vereisten voor de computer operator functieprofiel.

Dermatologie als een Career
Kindergarten Teacher Salaris
Cardiovasculaire Technologist Salaris
Vacatures in de vraag naar de toekomst
Finance Major Salaris
Hoe maak je een carrière Na de middelbare school Kies
Alternatieve carrières voor docenten
Best Entry-level Overheid Jobs
Dingen om te overwegen voordat u uw baan
School Teacher Salaris
Career Choices voor Introverte

Leave a Reply