Competency Based Interviews

Om te overleven in deze wereld van groeiende zakelijke concurrentie, organisaties zijn altijd op zoek naar de beste kandidaat. In het algemeen, de fundamentele verwachtingen van elke organisatie van een kandidaat zijn eerlijkheid, loyaliteit, slim werken vermogen, logisch denken en de capaciteit en intelligentie om zelfstandig te verwerken taken en verantwoordelijkheden. Om aan deze verwachtingen te voldoen, het human resource management personeel en de operationele hoofden van de organisatie komen met een dergelijke competentie interviewen, die rechter van de kandidaat nut voor de organisatie en brengen ook het beste uit hem.

Tijdens het proces van zoeken naar een baan, uw plicht is om jezelf klaar voor een dergelijke uitdagende interviews, zijn dat zal moeilijk genoeg zijn om je hersenen pijnigen en of u in staat bent om te werken in de organisatie of niet beslissen. Ik weet dat u zich afvraagt ​​wat precies doet een competentie gebaseerde interview uit en het houden van jezelf klaar voor een dergelijk gesprek wordt begrepen, maar hoe dat te doen?

Parameters van een Competency Based Interview

Leadership Skills
Organisaties willen altijd kandidaten die een team te leiden en op zijn beurt leiden van de organisatie in de richting van het bereiken van de organisatie doelstellingen en doelen. Deze interviews bestaan ​​dan ook uit de vragen en situaties die de leidinggevende capaciteiten verborgen in je oordelen!

Verantwoordelijk Natuur
Voorbij zijn de dagen van scholen en universiteiten waar alles was goed verzorgd door je ouders en leraren. U heeft nu toegepast voor het werk en je zal verantwoordelijk worden gehouden voor bepaalde dingen die vallen onder uw omvang van het werk. Het is een serieuze zaak dat je gaat om te gaan met vanaf nu dus en je moet leren verantwoordelijk te zijn op de professionele front.

Communicatieve vaardigheden
Een van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om te ontwikkelen om te overleven in de corporate wereld zijn uw communicatieve vaardigheden. Competency based interviews bestaan ​​uit interviews met het senior management en ook schriftelijke tests om te controleren of u bevoegd zijn genoeg op de parameter van effectieve communicatie vaardigheden.

Samenspel
Omdat het een teamspeler is de fundamentele noodzaak van het werken in een professionele omgeving. Deze interviews zou controleren uw vermogen om in een team te werken door het uitvoeren van groepsgesprekken, door te verwijzen naar een aantal situaties waarin je antwoord en oplossing zal beslissen of u geschikt zijn voor teamwork of niet.

Besluitvorming Capaciteit
Bent u in staat om beslissingen te nemen of u vertrouwt op anderen om beslissingen voor je maken? Nou, hedendaagse zakelijke omgeving heeft behoefte aan een persoon die kan zelfstandig beslissingen nemen in het voordeel van het bedrijf. Daarom is uw besluitvorming capaciteit zal ook worden gezocht.

Loopbaanoriëntatie
Veel tijd, zou organisaties vragen om jezelf te beoordelen vanaf 1-10 tot uw loopbaanoriëntatie en hoeveel u zich zorgen maakt over uw carrière te controleren. Dit helpt hen ook bij het begrijpen van hoe loyaal en eerlijk deze persoon zou zijn, tijdens het werken in de organisatie.

Problemen oplossen Kwaliteit
Er zou geen enkele dag in je professionele leven, wanneer je niet geconfronteerd met eventuele problemen. Op zulke gevallen is het jouw probleem oplossen kwaliteit die u zal helpen bij het omgaan met verschillende situaties. Organisaties kiezen meestal voor situatie wendbaarheid en daarom maken of een persoon kan problemen op te lossen op zijn eigen of zou hij iemands hulp nodig hebben om de situatie aan te pakken. Ze kijken ook voor de vraag of hij assertief of bevooroordeeld tijdens het oplossen van problemen.

Afgezien van de hierboven genoemde degenen, andere parameters zijn de algemene bewustwording over de zakelijke wereld, resultaatgericht karakter, persoonlijke doelen in het leven en de verwachtingen van de organisatie.

Grooming Yourself voor Competency Based Interviews

Pre Interview Activiteiten
Uw afspraak voor een interview is vast en je zal gaan voor een interview kort. Maar wat te doen in de te zijner tijd? Verzamel wat informatie over de organisatie, blader via haar website, proberen te bepalen wat precies de organisatie wordt verwacht van je. De beste manier om erachter te komen dit ding is om te begrijpen van de doelstellingen, missie en de lange termijn doelstellingen van de organisatie. U kunt een bezoek aan een bibliotheek en proberen om iets te lezen over dit onderwerp, en lees ook boeken over de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Wees klaar met je antwoorden. Blader door een aantal veelgestelde situaties in het interview. Probeer uit te vinden van een oplossing door uzelf.

Werkelijke Interview
Het eerste wat ik zou willen noemen dan is er vertrouwen. Hebben een winnaar het lichaam van taal en stijl en aarzel dan niet bang voor! Comfortabel schudden elkaar de hand. Zit rechtop en vol vertrouwen. Het interviewen panel is zich bewust van het feit dat u al uw model antwoorden voorbereid op de gemeenschappelijke vragen en ook model situaties. Het is heel goed mogelijk dat ze kan u vragen een aantal andere vragen. Dus je moet niet verward worden. Antwoord wat je goed voelt en probeer situaties toepassen van je kennis en capaciteit op te lossen. Vergeet niet dat op het einde, de interviewer wil uw eigen visie en houding weet tegenover verschillende dingen.

Afsluitende sessie
Zodra uw gesprek voorbij is, zult u ook in de gelegenheid gesteld om vragen over de organisatie om hen te vragen. Wees daarom relevant en to the point, vragen stellen die uw bezorgdheid zal weerspiegelen voor de organisatorische ontwikkeling en zelfontplooiing binnen de organisatie. Niet abrupt stoppen, het interview. Schud handen nogmaals, wensen hen een fijne dag van te voren en verlaat de kamer met vertrouwen tegemoet.

Dit was een overzicht van het concept van de interviews op basis van competentie en hoe voor te bereiden voor hen. Echter, de aard van de vragen, situaties, competentie parameters zijn afhankelijk van het type organisatie dat u hebt aangevraagd. Dus wees voorbereid en de slag te gaan! Wens u veel succes voor je gesprek!

Verschillende gebieden van de geneeskunde
Paleontoloog Salaris
Begeleidingsadviseur Salaris
Chief Operating Officer Job Description
Carrière in de Informatie Technologie
Gezondheidszorg Jobs in Demand
Nucleaire Apotheker Salaris
Hoe maak je een College Kies
Gemakkelijk werk in het Medical Field
Beste Carrière voor de Toekomst
Hoe kan ik een Art Teacher Word

Leave a Reply