Chief Information Officer Job Description

Niemand kan ontkennen het belang van technologie in de wereld van vandaag en de toenemende globalisering heeft maakte het alleen maar een noodzaak, vooral in de zakelijke wereld. De term Chief Information Officer of (CIO) werd voor het eerst in de wereld van de informatietechnologie (IT) aan de persoon die verantwoordelijk zou zijn voor alle IT-gerelateerde functies van een bedrijf te identificeren.

Die zich in een hoog profiel aanduiding, de CIO rapporteert alleen aan de voorzitter of de directeur van de raad van bestuur. Het is hun primaire verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen de goede werking van alle technologische functies van de onderneming. De CIO’s worden beschouwd als een waardevolle aanwinst voor bedrijven, en volgens het Bureau of Labor Statistics hun vraag zal alleen maar groeien in de komende jaren.

Educatieve Vereisten

Om in aanmerking te komen voor de functie van een chief information officer van een bedrijf, een ideale kandidaat heeft een bachelor-of een Master’s Degree in Computer Science en mensen met een bachelor’s degree zou vereisen uitgebreide werkervaring. Er is opgemerkt dat de werkgevers de voorkeur aan kandidaten die beschikken over een Master’s Degree met een indrukwekkende werk profiel laten zien. De meeste werkgevers de voorkeur kandidaten met meer dan 5 jaar ervaring handling management en IT-verantwoordelijkheden. Werkervaring op de praktijk, wordt financieel en klinische behandeling beschouwd als een extra voordeel.

Taken

De belangrijkste taak van een Chief Information Officer ziet toe op de ontwikkeling van de IT-afdeling van een bedrijf. Hij / zij heeft om het gebruik van nieuwe en verbeterde technieken in de technologie zorgen om de productiviteit van het bedrijf te verhogen. De CIO geeft leiding, planning en de werkelijke leiding in alle gebieden van de informatietechnologie. Hij / zij heeft om alle hardware en software aanbiedingen gedaan door het bedrijf ook hanteren en de prestaties van de andere teamleden beoordelen. In veel organisaties de CIO is verantwoordelijk voor het aannemen, het ontwikkelen en begeleiden van zijn medewerkers. In sommige gevallen worden CIO de verantwoordelijkheid gegeven ontwerpen het budget van de eigen afdeling. De CIO speelt ook een belangrijke rol in de bescherming van het bedrijf uit verschillende cyber bedreigingen die zijn heel gewoon tegenwoordig. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, kan de CIO vereisen een enkel individu of een hele afdeling om deze bedreigingen van de veiligheid aan te pakken.

Vaardigheden die nodig zijn voor de positie

De mogelijkheid om web-based diensten die behoeften van de consument te voldoen of het oplossen van zakelijke problemen voorzien.
Actieve ervaring in het coderen meer dan een populaire web-based applicatie framework.
Hij / zij moet vertrouwd zijn met meer dan een software methodologie en moeten hebben bijgedragen aan meer dan een open source project.
Hij / zij moet goed op de hoogte te zijn in het omgaan met CSS, XHTML, een of meer JavaScript-frameworks en AJAX.
Een chief information officer moet een diep inzicht in en kennis over webstandaarden en moet UNIX systeembeheer en Web Server Configuration te leren kennen.
Een CIO moet vertrouwd zijn met internet protocollen en RFC-standaarden, Revision Control Systems en Database Management Systemen, internet marketing en zoekmachine optimalisatie.
Een CIO moet respecteren de privacy van consumenten en zorgen voor de industrie compliance-eisen.
Hij moet de blootstelling aan zakelijke theorieën, business process ontwikkeling, bestuur, management, budgettering en administratieve handelingen.

Salaris van een CIO

Volgens het Bureau of Labor Statistics, de totale jaarlijkse inkomen van een CIO was bijna tussen de 150.786 dollar en 200.000 dollar. Het Bureau meldt ook dat de kandidaten met een Master’s Degree en gevarieerde werkervaring een beter salaris pakket dan hierboven vermeld had. Het salaris pakket wordt geleverd met medische en levensverzekeringen voor het hele gezin, aandelenopties (in enkele gevallen) en exclusieve voordelen. Een CIO werkt voor een totaal van 40 uur per week en soms het weekend afhankelijk van de werkdruk.

Nou, dit was alles wat je moet weten over de functieomschrijving van een CIO. Afgezien van de behandeling van de IT-afdeling, heeft hij / zij aanwezig te zijn voor grote vergaderingen die vaak worden uitgevoerd om de toekomst van het bedrijf te bespreken.

Eisen voor Online Teaching Jobs
Lijst van anders zijn Carrière en werkgelegenheid
Juridisch Secretaresse Salaris
Beste Betalen Vacatures voor mannen
Web Developer Salaris
Hoog betaalde banen in de medische sector
Ziekenhuis Schoonmaak Vacatures
Adjunct Professor Salaris
Most Wanted Jobs
Trauma Chirurg Salaris
Creative Career Choices

Leave a Reply