Career Doelstellingen voor Freshers

Mensen die op zoek zijn naar hun eerste baan moet heel hard werken aan hun cv’s en CV’s, omdat dit het eerste punt van contact tussen hen en hun potentiële werkgevers. Omdat er geen eerdere werkervaring die ze kunnen benadrukken en praten over, ze moeten meer focussen op hun huidige vaardigheden en mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te verwerven om zo de organisaties doelstellingen te voldoen.

Voor dit doel, een goede carrière doel is een essentieel aspect van hun cv en dit is het eerste wat in hun CV dat de werkgever zijn ogen worden gieten op. Het is niets anders dan een eenvoudige one-liner (of een paar lijnen) dat de cursus dat het individu beoogt zijn carrière te nemen, en ook vertelt over hoe het individu ziet zichzelf steeds meer in een specifiek veld specificeert.

Career Doelstelling Monsters voor Freshers

Het is zeer zeldzaam dat een frisser om precies te weten waar hij wil eindigen in de organisatie op de lange termijn. Zelfs als hij zich bewust is van een dergelijke ambitie, is het best niet te benadrukken bij het te veel. Integendeel, moet een frisser te houden zijn carrière objectieve verklaring kort en zoet, en mag alleen praten over hoe hij wil toetreden tot een stabiele organisatie en wil alle vaardigheden en kennis die hij kan verwerven van de ervaring. Hier zijn een paar voorbeelden.

1.
Voort te bouwen op en versterken van mijn professionele vaardigheden in een gereputeerde en dynamische organisatie die geeft me de kans om te evolueren op een professionele manier.

2.
Om nieuwe technologieën toe te passen en krijgen een positieve voet aan de grond in een zakelijke omgeving die innovatie stimuleert en voorziet in de industriële trends.

3.
Om een ​​onderdeel van een organisatie die zich richt op klanttevredenheid en klantbehoud te zijn, en om mijn interpersoonlijke vaardigheden te gebruiken om deze doelen te bereiken.

4.
Om problemen op te lossen op een creatieve en effectieve manier, en om nieuwe anevues van oplossingen met behoud van de normen die door de organisatie.

5.
Om gebruik te maken van mijn uitgebreide kennis en vaardigheden te maken en synergie met de organisatie te richten op, en het bereiken van de doelstellingen op lange termijn die zijn ingevoerd.

Afhankelijk van de aard van het werk dat je solliciteert en uw vaardigheden en kwalificaties, kunt u zelf bepalen of u uw verklaring te vaag, of specifiek zijn. Soms is het makkelijker om gewoon vaag, omdat dit geeft u meer ruimte om te spreken over uzelf wanneer u een persoonlijk gesprek geven, omdat specifiek te zijn over bepaalde vaardigheden en kwalificaties zal de interviewer leiden tot vragen stellen met betrekking tot de vaardigheden die alleen. Dit is een oproep die u moet maken op uw eigen discretie, omdat elke situatie en elk sollicitatiegesprek is uniek. Hier zijn een aantal regels die u moet volgen bij het maken van een verklaring van doelstelling.

De verklaring mag niet worden een samengesteld leugen of fabricage van uw vaardigheden of kwalificaties.
De verklaring moet vrijwel zeker relevant zijn voor het bedrijf en naar de post die u solliciteert. Laat een gemeenschappelijke verklaring niet gebruiken voor elke sollicitatie.
De verklaring moet kort en precies, en het moet niet een samenvatting van uw achtergrond. In plaats daarvan moet je praten over wat uw visie is en wat voor soort van een organisatie u verwacht.
Je moet zeker praten over wat u kunt brengen naar de tafel en hoe u kunt waarde toevoegen aan de organisatie.
Je moet ook vermelden waarom zou je een perfecte kandidaat zijn om een ​​vacante post bij het bedrijf te vullen.

Hier zijn nog enkele voorbeelden.

1.
Op zoek naar een baan die zwaar gebruik van nummers en data interpretatie gaat, zodat ik mijn vaardigheden te implementeren om te helpen de organisatie te laten groeien.

2.
Om een ​​lange termijn carrière in de * te bouwen Vul de juiste * beroep, terwijl tegelijkertijd het opbouwen van een symbiotische relatie met de organisatie waar ik voor werk.

3.
Om scherp te stellen op specifieke problemen op te lossen in mijn vakgebied, en om mijn veelzijdigheid en mijn wil om te groeien tot een maximaal effect te gebruiken.

4.
Om waarde toe te voegen aan uw organisatie met de hulp van mijn aanpassingsvermogen en mijn grijpen de macht, en om mijn professionele vaardigheden in overeenstemming met uw organisatiedoelstellingen te verbeteren.

5.
Om een ​​positie in de * te krijgen Vul de juiste * beroep, en om mijn productiviteit te verhogen met als enige doel het behoud van de industrie normen en streven naar perfectie.

Deze monsters moeten geven u een idee over wat een carrière doelstelling eruit moet zien. Mensen met het verleden werkervaring kan dit aangeven in hun objectieve, maar voor nieuwkomers de situatie neemt een heel andere wending. Het is cruciaal om jezelf te presenteren als iemand die bereid is om te leren, wie is aanpasbaar, die doelstellingen van de organisatie in gedachten te houden, en iemand die heeft een positieve en optimistische houding.

Carrière Planning Informatie
Interview Zwakke punten
Computer Programming Carrière
Stadia van Career Development
Professional Organizer Salaris
Strange Jobs
Hoe maak je een Detective Word
Overseas Jobs voor Amerikanen
High Betalen Entry Level Jobs
Vacatures in Investment Banking
Hoe te Vrijwilliger bij een ziekenhuis

Leave a Reply