Career Counselor Job Description

De meeste studenten zijn erg in de war als ze voltooien hun afstuderen, want er zijn vele gebieden die er zijn en het kan overweldigen hen. Op zulke overweldigende keer het zeer moeilijk om de juiste carrièrekeuze. En dus, op zoek naar een deskundigen advies voordat men rondt de beslissing van belang is. Afgezien van dit, hebben veel ervaren mensen die wensen om hun baan te veranderen, maar niet echt een goed idee over de arbeidsmarkt moet ook de juiste keuze te maken. En dit is waar een professionele loopbaanadviseur personeel in het spel komt. Een loopbaanadviseur helpt een individu in het kiezen van de carrière die niet alleen goed te betalen, maar zal ook voldoening in het werk gebruik te maken van de inerte talenten en belangrijke vaardigheden.

Loopbaanbegeleiders spelen verschillende rollen in verschillende settings. Zo kan de rol van een loopbaanadviseur op school verschillen van degene die in de vennootschap of revalidatiecentrum, etc. Maar sommige kern loopbaanbegeleiding baan taken blijven hetzelfde in alle instellingen.

Job omschrijving

Loopbaanbegeleiders niet alleen moeten werken met jonge mensen op zoek naar een baan, maar ook met mensen die op zoek zijn naar verandering in de carrière of mensen die problemen hebben op het werk plaats. Dus in het kort iemand die niet zeker is of gelukkig over zijn of haar huidige carrière-status kan hulp te zoeken van professionele loopbaanadviseurs. Hieronder zijn enkele van de basisrechten die elke loopbaanadviseur moet voldoen.

Het analyseren van de algemene achtergrond van een individu na het beluisteren van zijn problemen, problemen en vragen.
Handhaving van het register, papierwerk, en documenten met betrekking tot klanten.
Het beoordelen van de kennis, vaardigheden en attitudes van een individu en aandragen van de juiste loopbaankeuzes voor hem of haar.
In het geval van de school instellingen, adviseren van studenten over college majors, toelatingseisen, toelatingsexamens, en financiële steun, enz.
Het ontwerpen en uitvoeren van diverse proeven van bekwaamheid, vaardigheden testen, en persoonlijkheid assessments voor klanten.
Het assisteren van de klanten om beslissingen te nemen over hun loopbaan te nemen en hen te helpen in het zoeken naar werk.
Help klanten verbeteren van hun zoektocht naar een baan vaardigheden en hen voor te bereiden de interviews en vergaderingen.
Bijgewerkt met nieuwe carrière velden en recente veranderingen op de arbeidsmarkt.

Kortom, een loopbaanadviseur heeft het analyseren van de gehele achtergrond van de cliënt vervolgens komen met passende baan opties per de capaciteiten en de belangrijkste vaardigheden van de klant, en later bespreken de vacatures en de aard van de loopbaan en de cliënt helpen om de juiste carrière keuze.

Onderwijs en Vaardigheden Eisen

U mag hebben gerealiseerd de aard van de kwaliteiten die een loopbaanadviseur zou moeten hebben. In de eerste plaats moet hij of zij een goed toegankelijke persoonlijkheid in combinatie met een onberispelijke communicatieve vaardigheden. Hij moet ook een geduldige luisteraar met groot analytisch vermogen. Hij of zij moet in staat zijn om aan de behoeften van de klant te begrijpen en de nodige morele steun te bieden aan de klant om de juiste beroepskeuze te maken.

In het algemeen, een bachelor’s degree is genoeg om een ​​goede entry-level vacatures te krijgen. Maar voor een betere profielen, is het essentieel om een ​​master’s degree in counseling hebben met een specialisatie in de betrokken industrie. In sommige landen, een eigen loopbaanadviseurs een licentie verwerven om te oefenen. Afgezien van dit, kunnen sommige begeleiders krijgen certificeringen van de nationale autoriteiten om hun praktijk authentieke en voeg wat referenties. Het gemiddelde salaris van een professionele loopbaanadviseur is rond de $ 50.000, dat kan toenemen naarmate het individu krijgt meer ervaring in het veld.

Dus, als je echt gepassioneerd over het helpen van mensen, zodat zij kunnen begrijpen hun vaardigheden en maak juiste loopbaankeuzes maken dan loopbaanbegeleiding is de juiste baan voor jou.

Hoogste Betalen Entry-level Carrière
High betaalde banen zonder diploma
Korte en lange termijn carrière doelen
Woorden om jezelf te beschrijven
Jobs Werken met kinderen
Senior Software Engineer Salaris
Entry-Level Oil Rig Jobs
Medische vacatures voor Demand
Receptioniste Salaris
Doelstellingen van de Carrière voor leraren
Carrièremogelijkheden in de kunst

Leave a Reply