Career Counseling

Talrijke mogelijkheden zijn geëvolueerd in verschillende domeinen over een periode van tijd. Individuen hebben een ruime keuze als het gaat om het kiezen van de carrière van hun keuze. Op hetzelfde moment, een ruime keuze leidt tot verwarring en mensen hebben hulp nodig bij het kiezen van de juiste carrière die hun interesses, vaardigheden en persoonlijkheid past. U kunt het advies van een carrière adviseur of loopbaanadviseur om te begrijpen welk veld of domein kunt u kiezen op basis van uw vaardigheden en persoonlijkheid om een ​​succesvolle carrière te hebben.

Loopbaanbegeleiding is een enorme niche veld dat gaat helpen van mensen om de juiste carrière-optie op basis van hun individuele belangen, persoonlijkheid, vaardigheden en waarden te kiezen. Mensen die de praktijk loopbaanbegeleiding staan ​​bekend als loopbaanbegeleiders of adviseurs. Counseling bestaat uit loopbaanplaatsing, carrièreplanning, leerstrategieën en student ontwikkeling.

Persoonlijkheid Evaluatie

Enkele voorlopige tests worden uitgevoerd door loopbaanbegeleiders om je psyche of persoonlijkheid te begrijpen. Deze testen omvatten verschillende vragen die u zullen helpen de counselor begrijpen uw interesse gebied, vaardigheden, waarden en wat voor soort carrière enthousiast maakt. Er is geen goed of fout antwoord op dergelijke testen, het is slechts een methode van uitdrukken van uw individualiteit.

Verschillende soorten van de carrière van tests die uw interesses, persoonlijkheid, motivatie factoren en uw geschiktheid te bepalen helpen de begeleider een beter inzicht in uw carrière belangen die niet expliciet zijn. Elke test is ontworpen om hen te voorzien van de juiste informatie, zodat ze kunnen feedback die ervoor zorgt dat u kiest voor de ideale carrière en het bereiken van een succesvolle carrière te geven.

Persoonlijkheid tests zijn de meest voorkomende test gebruikt om uw neiging specifiek te bepalen voor een bepaald type van beroep of carrière. Dergelijke tests zijn gericht op de psychologische aspecten van een individu en meet je persoonlijke kenmerken, emotionele make-up en stabiliteit. Het kan ook helpen bij het zelf evalueren jezelf en waar je staat in de carrièreplanning proces te begrijpen.

Intelligentiequotiënt

Afhankelijk van de keuze van de carrière van je maakt, moet u ook om te evalueren uw IQ ook wel bekend als Intelligentie Quotiënt. Intelligentietests bepalen hoe slim je bent, dat is een uitstekende indicator van uw analytische vaardigheden, logisch denken en natuurlijk intelligentie! Iedere organisatie zoekt naar een slimme werknemer in plaats van een harde werker als werknemer. Een slimme of intelligente werknemer voegt veel waarde aan de organisatie door channelizing zijn / haar individuele doelstelling in de richting van de grotere belangen van de organisatie.

The Best Fit!

Loopbaanbegeleiding betreft hoofdzakelijk het identificeren van de potentieel in een individueel en in kaart brengen van dezelfde om een ​​passende loopbaan of beroep om zo een hefboomeffect van de individuele vaardigheden van de opbouw van een succesvolle carrière. Om het simpel te zeggen, het is het proces van het vinden van de beste pasvorm en het maken van een weloverwogen beroepskeuze dat een individu de persoonlijkheid en vaardigheden past. Zo kan bijvoorbeeld een extraverte, die goed opschieten met mensen heel gemakkelijk kan excelleren op een baan die ontmoeting en interactie met mensen gaat. Hij / zij kan heel goed werken in een team / groep. Als alternatief kan een individu met een analytische geest, die is goed met cijfers blinken uit in een bank baan of een baan die analyse en interpretatie van financiële gegevens inhoudt.

Als je iemand bent die houdt voldoen aan verschillende soorten mensen en zijn goed in het analyseren en beoordelen van een persoon tot op zekere hoogte, en wat nog belangrijker is, kunnen onpartijdige feedback en advies aan individuen kun je een loopbaanadviseur worden. Daarnaast is het essentieel dat je een diep begrip van de dynamiek van de verschillende domeinen en de huidige eisen in elke branche hebben om aspirant-eerstejaars te helpen om dienovereenkomstig vorm te geven zichzelf.

Het is algemeen waargenomen dat mensen uitblinken in iets als ze het doen met een passie. Het is essentieel dat u geniet van wat je doet op een dagelijkse basis om goed te presteren. De beste manier om je carrière te kiezen is om te spreken met een loopbaanadviseur om je sterke punten te begrijpen en om je carrière voort te zetten in die richting. Een weloverwogen beslissing is de beste beslissing. Ik wens u een zeer succesvolle carrière en een baan die je gelukkig bent bezig!

Kaakchirurg Salaris
CEO Job Description
Hoe een Endodontist Word
Kindergarten Teacher Salaris
Jobs voor gepensioneerde leerkrachten
Gemakkelijk Jobs dat een hoop geld te verdienen
Hoe maak je een Detective Word
Entry-Level Oil Rig Jobs
Best betaalde banen voor vrouwen
Interessante jobs die goed betalen
Receptioniste Salaris

Leave a Reply