Alternatieve carrières voor Artsen

De carrière van een arts is een van de meest prestigieuze en benijd carrières van vandaag. Daarom kan de titel van dit artikel verrassen. Waarom zou iemand met zo’n lucratieve carrière willen het op te geven en te verkennen iets anders? De waarheid is dat, veel artsen zijn het opgeven van jaren van de praktijk en de toegang tot geheel nieuwe beroepen. De verandering in de mindset van artsen is een direct gevolg van veranderende trends in de medische professie. Dus, in het geval dat u ook denkt over het maken van een carrière switch op dit punt, kunt u profiteren van het lezen van dit artikel over alternatieve carrières voor artsen.

Waarom op zoek naar een alternatieve carrière?

Zoals ik al eerder zei, is het vreemd en het is onwaarschijnlijk dat een goed geregeld arts bereid is op te geven zijn medische carrière voor iets nieuws. Het is de moeite waard om een ​​gedachte waarom artsen kunnen komen om een ​​dergelijke extreme conclusie. In werkelijkheid is het proces van het maken van een carrière switch begint lang voordat je je realiseert het. U mag alleen over nadenken als je niet meer in staat om het te blijven en worden gedwongen om een ​​aantal beslissing te nemen. Een van de mogelijke redenen waarom artsen kan besluiten om te zoeken naar een alternatief carrière is ongewenste veranderingen in de medische industrie.

Medische industrie heeft aangenomen van een gezicht van een bedrijfscultuur, omdat veel ziekenhuizen zijn eigendom van corporate reuzen. De taak van een arts is niet meer zo heilig en gerespecteerde als het ooit was. Het is uitgegroeid tot meer van een mechanische werk. Artsen zullen naar verwachting veel van het vervelende papierwerk invullen, andere niet-medische procedures te volgen, rapporten, gezicht geschillen en ga zo maar door in te dienen. Deze verantwoordelijkheden zijn uit de context van de baan van een arts profiel. Daardoor worden veel artsen dat afgeleid uit hun primaire focus, wat patiëntenzorg. Aan het eind van de dag, zijn velen van hen nog ontevreden over hun werk.

Een andere reden die kan dwingen je op zoek naar een nieuwe carrière is onregelmatig werkschema en lange werktijden. Artsen zijn vaak niet in staat om quality time doorbrengen met hun familie, wat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. Daarnaast heeft hevige concurrentie op dit gebied heeft geleid tot werkloosheid en loonsverlagingen voor jonge artsen. Tot slot kunnen een aantal van hen het gevoel dat ze hebben genoeg van de medische praktijk had en misschien willen hun hobby’s en interesses te zoeken. In ieder geval moet men goed geïnformeerd zijn over de mogelijke carrières voordat ze een echte schakelaar.

Career Opties voor Artsen

Ofschoon men kan denken dat alternatieve loopbanen voor artsen met betrekking tot medisch gebied alleen, de waarheid is dat veel artsen zijn volledig verschillende beroepen nastreven. Hieronder zijn een paar alternatieve carrières voor artsen.

Hoogleraren / Docenten
Als arts kan u heeft geïnvesteerd een aantal jaren in het onderwijs. Dus, kunt u uw expertise en ervaring bij te dragen tot het gebied van onderwijs door kennisoverdracht naar de jonge medische studenten. Als alternatief kunt u ook een baan van leraar en leren een life science gerelateerde onderwerp. Als een leraar of professor, leert u veel nieuwe dingen die je leven zal verrijken. Dit is een enorm bevredigende baan.

Consultant voor advocatenkantoren
Medische rechtszaken zijn op een stijging. Daarom kan advocatenkantoren profiteren van de diensten van iemand die heeft een grondige kennis van de medische procedures. U kunt ook bieden consulting diensten aan andere bedrijven die handelen in life sciences. Deze bedrijven kunnen profiteren van uw analytische vaardigheden, snelle besluitvorming capaciteit die voortvloeien uit jaren van de medische praktijk. Dit geeft je een kans om een ​​corporate ladder te beklimmen.

Venture Capitalist
Als u wenst om uw winstpotentieel te verhogen spruitstuk, risico’s en het gezicht uitdagingen van het leven te nemen, dan is dit beroep kan worden ideaal voor u. Start uw eigen bedrijf, bij voorkeur in de gezondheidszorg of life science, als u beschikt over de nodige zakelijke vaardigheden.

Voortzetting Hobbies / Interesses
Heeft u altijd gekoesterd een verlangen om schilder te worden, danser, acteur, schrijver, enz., dan nu kan jouw beurt om je droom werkelijkheid te zijn. U kunt het op als een full-time carrière, zodat u kunt een fatsoenlijk inkomen uit het te verdienen.

Dit waren enkele van de carrière mogelijkheden voor artsen die wensen om een ​​carrière switch te maken. U kunt er zeker van gaan en te verkennen nieuwere wegen van uw keuze. Maar zorg ervoor dat u deze beslissing zeer zorgvuldig, pas na bestudering van alle voors en tegens van het opgeven van een medische carrière.

Competency Based Interviews
Baan als leraar
Paraprofessionele Salaris
Medical Sales Salaris
Eisen aan een leraar te zijn
Follow-Up Letter Na Interview
Best Medical Vacatures voor de Toekomst
Computer Operator Job Description
Computer Network Technician Job Description
Hoe kan ik een sollicitatiegesprek beëindigen
Career Personality Test

Leave a Reply