Account Executive Job Description

Account managers zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van zakelijke relaties tussen de klanten en de bedrijven die ze in dienst zijn binnen Hun diensten worden gebruik gemaakt door vele industrieën, maar worden meestal gebruikt door reclame, public relations, marketing en verkoop bedrijven. Daarom is de functieprofiel verschilt afhankelijk van de eisen die door de primaire werkgever. Normaliter is een account executive rapporteert aan de account manager of de leiding van het team.

Job omschrijving

Zoals gezegd, account executives werken in reclame, marketing en public relations. Hieronder volgt een kort overzicht van de functiebeschrijvingen van elk. Het moet in gedachten worden gehouden dat, afhankelijk van de organisatie waarvoor u werkt in de verantwoordelijkheden kunnen verschillen. De basisrechten bestaat uit de volgende.

Reclame Account Executive

Een reclame-account executive wordt over het algemeen werkzaam bij een reclamebureau. Tijdens het werken in een reclamebureau, de account executive fungeert als liaison tussen de werkgever en zijn klanten. De Account Executive (AE) wordt overgedragen onder de verantwoordelijkheid van het toezicht op de administratieve en reclamecampagne projecten. Hij coördineert het werk in het team, om ervoor te zorgen dat alle reclame-contracten en resultaten wordt voldaan op tijd. Hij houdt een oogje op de effectiviteit en het potentieel van reclamecampagnes.

Marketing Account Executive

Een marketing account executive is een sales professional die verantwoordelijk is voor het bouwen, onderhouden en behouden van zakelijke relaties met zakelijke entiteiten die kunnen blijken winstgevend zijn bedrijf. Samen met het opbouwen van een goede relatie met potentiële klanten, en neemt hij de noodzakelijke stappen die zouden leiden bedrijven om in een contract met het bedrijf, die op zijn beurt helpt om de verkoop te stimuleren en inkomsten. Een marketing account executive speelt een zeer cruciale rol in de ontwikkeling van producten en diensten die kunnen concurreren op de markt. Hij helpt ook het beheer uit te voeren marketing strategieën en campagnes.

Public Relations Account Executive

De belangrijkste verantwoordelijkheid van een public relations account executive is het verkrijgen van aanzienlijke blootstelling van het publiek van de klant of van een product. Zijn belangrijkste doel is om een ​​positief profiel en reputatie van de cliënt in de hoofden van mensen die kunnen worden omgezet in klanten. En dit zou zeker nuttig zijn bij het verhogen van de omzet. Hij moet optreden als bemiddelaar tussen de massamedia en PR-afdeling van de klant via e-mail en telefoon. Voor product promoties, hij voert persberichten via verschillende kanalen van de media.

Salaris

Account Executive Salaris Grafiek

20
jaren

$ 75.000 – 85.000 dollar

5-9
jaren

45.000 dollar – 65.000 dollar

1.4.
jaren
$ 40.000 – 50.000 dollar

De mediane jaarsalaris van onervaren account executives varieert van $ 35.000 tot $ 45.000. Als je ervaring hebt van een tot vier jaar, dan kunt u vragen om een ​​jaarloon van rond de $ 40.000 tot $ 50.000. De loonsverhogingen volgens het niveau van de opgedane ervaring en deskundigheid. Dus, als u een aanzienlijke vijf tot negen jaar ervaring, komt u in aanmerking voor een jaarlijkse betaling van ongeveer € 45.000 tot $ 65.000. Voor account executives die een substantieel hebben meer dan 20 jaar ervaring, kunnen ze zelfs meer verdienen dan $ 85.000 per jaar. Goede en consistente prestaties als account executive kan leiden tot een post van een account manager.

Zoals u kunt zien, de functieomschrijving van deze post bestaat voornamelijk uit taken die gerelateerd zijn aan marketing en verkoop. Degenen die door willen naar een account executive geworden behoefte aan goede overtuigende vaardigheden, marketing technieken en communicatieve vaardigheden. Goede organisatorische en time management vaardigheden zijn ook nodig voor het effectief werken in een team. Er zijn vele andere vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn om te werken als account executive in ongeacht welke corporate sector.

Helicopter Pilot Jobs
Up and Coming Carrière 2012
Wat u moet meenemen naar een interview
Kaakchirurg Salaris
Woorden om jezelf te beschrijven
Finance Major Salaris
Hoe maak je een 911 Operator Word
Hoe kan ik een baan krijgen zonder ervaring
Respiratory Therapist Job Description
Essentiële Workplace vaardigheden voor College Grads
Investment Banker Salaris

Leave a Reply